Zaporijya Nükleer Santrali’nin elektriği kesildi

zenrcade

Active member
Zaporijya Nükleer Santrali’nin elektriği kesildi class=”medyanet-inline-adv”>

Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarını kritik su tesislerine yoğunlaştırmasının akabinde güvenlik tehlikeleri ortaya çıkmaya sürme ediyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEA) tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’bile bağcıklı Zaporijya Nükleer Santrali’nin ulusal elektrik şebekesi ile bağlantısının kesildiği belirtildi. Jeneratörlerin başlamak duruma geçtiğini tamlayan UAEA, “Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki nükleer güvenlik akıllandırma gittikçe güvensiz hale geliyor” ifadelerini kullandı. Elektrik kesintisinin yerel saatle 15.30 sıralarında ve Rusya’nın Ukrayna’nın enerji su tesislerini hedef almasının akabinde meydana geldiğini dahi vurgulayan UAEA, “İlk olarak santraldeki 20 diesel jeneratör otomatik olarak çalışmaya başladı. Şu zihin ise, 8 tanesi ekipmanların güvenliği nedeniyle ihtiyaç duyulan elektriği sağlıyor. Diğer 12 diesel jeneratör ise intizar modunda. UAEA personeli, santral çalışanlarının elektrik kesintisi durumunda uygulanacak prosedürleri yerine getirdiğini bildiriyor. Şu zihin, 6 reaktör güvenli ve stabil merkezde. İki reaktör sıcak kapatma moduna, 4’ü ise soğuk kapatma moduna makbuz” açıklamasında bulundu.

class=”medyanet-inline-adv”>

RUSYA’DAN 70 FÜZE FIRLATILMIŞTI

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya tarafından Ukrayna topraklarına 70 füze fırlatıldığını ve 51’inin engellendiğini belirtmişti. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ise yaptığı açıklamada, Rusya’nın Kiev’i 30’dan fazla füze ile hedef aldığını belirterek, “Orduya göre, 31 füze Kiev’açınık fırlatıldı. 21 füze düşürüldü” ifadelerini kullanmıştı. Klitschko, “Şu anda şehrin tek kısmında elektrik ve su yok. Bu gece hem elektriği hem dahi suyu geri getirmek için her şeyi yapıyoruz” demişti.

Öte yandan, enerji tesisleri ve sivil konutların hedef köken saldırılarda, 6 kişi hayatını kaybetmiş, 5’i evlât 36 kişi dahi yaralanmıştı.
İki nükleer santralin elektrik şebekesi ile angajmanlı kesilmişti

Rusya’nın düzenlediği füze saldırıları nedeniyle Khmelnytskyi Nükleer Santrali ile Güney Ukrayna Nükleer Santrali’nin ulusal elektrik şebekesi ile bağlantılarının kesildiği bildirilmişti. Ukrayna Yüksek Şurası Üyesi Oleksiy Honcharenko, Ukrayna’nın güneybatısındaki en yetişkin ikinci nükleer santral olan Güney Ukrayna Nükleer Santrali’nin güç ünitelerinde “birden hâl kapatması” yapıldığının aktarmıştı.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.