Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’den Hürriyet’e özel açıklamalar: İz bıraka bıraka netice alıyoruz

zenrcade

Active member
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’den Hürriyet’e özel açıklamalar: İz bıraka bıraka netice alıyoruz class=”medyanet-inline-adv”>

İtalya ve Fransa ortaklığındaki uzun menzilli hava savunma sistemi SAMP/T konusunda son 6 ayda tek gelişme olmadığını ifade fail İsmail Demir, “İlk konuştuğumuz safhadan malûm tek yere kadar geldik. Şimdi yeniden oturup, bu sonraki fazı konuşmak gerekiyor” açıklamasını yaptı. Demir ayrıca, “SAMP/T’nin sahip olduğu muhtelif teknolojiye tığ dahi sahibiz” ifadesini kullandı. SSB Başkanı Demir, S- 400’lerin ikinci paketinin Rusya’dan tedariki konusunda, “İlk günkü yol haritasını uyguluyoruz” niteleyerek konuştu. Altay tankı motorunun seri üretimi için Güney Kore’dahi tek ekip olduğunu söyleyen Demir, motorla ilgili seri üretim konusunda görüşmelerin yapıldığını belirtti.

Haberler Gazetesi’ne konuşan İsmail Demir, şunları söyledi:

“SADECE AL-SAT AMACIYLA AFRİKA’DA DEĞİLİZ”

class=”medyanet-inline-adv”>

“Afrika, her açıdan bizim için önemli tek ekonomik. Savunma sanayii dahi bunlardan birisi. Güney Afrika’nın başka Afrika ülkelerinden ayrıldığı nokta; bazen temel teknolojilerin ve etkili şirketlerinin burada yer alıyor olması.Bu şirketlerin muhtelif faaliyetleri var, ayrıca ASELSAN’ın burada ortak tek şirketi var. Bir anlamda buraya bile uzanmış durumdayız. Fuarda bulunarak hem başka katılımcı ülkelerle temas ettik hem dahi şirketlerimiz burada faaliyetlerini sergiledi ve yeni işbirliği imkanlarını yerinde gördük. Afrika ülkeleri sayı sayıda savunma ürünümüzle ilgileniyor. Afrika için başka tek boyutta görülmeye başladık. Afrika ülkelerin sınır güvenliğinden, hassas tesis güvenliğine, zırhlı araçlardan, insansız hava sistemlerine kadar muhtelif ihtiyaçları var. Afrika, Türkiye’yi savunma sanayii alandaki oyunculardan birisi olarak görüyor. Bizim her fırsatta Afrika’bile bulunmamız ve kendimizi hatırlatmamız gerekiyor. Tabii sadece tığ olumsuzlama, sayı ülke burada kabile gösteriyor. Biz,kendi farkımızı ortaya koyacak önerilerle geliyoruz. Sadece örtmek-satmak gayeli burada değiliz. Kabiliyet oluşturma, ortaklık yapma veya çözümleri beraberce gerçekleştirme gibi türlü örnekler sergiliyoruz. Bu bile bizim ciddi ve samimi yaklaşımımızın tek neticesi.

class=”medyanet-inline-adv”>

“İZ BIRAKA BIRAKA NETİCE ALIYORUZ”

Fuarlar millet gösterme, ‘tığ buradayız’ anlam fuarları. Fuarlarda iz bıraka bıraka netice alıyorsunuz. Ama sayı sayıda oyuncu var. Hangi oyuncuyla hangi safhada netice alacağınızın tahminini yapmak zorama sürekli kendinizi gösterip, hatırlatıp kadem kadem yürümeniz lazım ki sonuç alabilesiniz.Bu tür faaliyetleri hiç kesmemek gerekiyor. Çünkü rakipleriniz sürekli kendilerini hatırlatmakla ilgili faaliyette bulunuyor. Çeşitli makamlarla temasın sürekliliği hem kişisel hem resmi anlamada tek köşe temasının sürelik hayata geçirilmesi ürünün kendisi kadar önem taşıyor.

“HAYRETE DÜŞÜYORLAR”

Ürünlerimizin kalitesi konusunda tek tereddütümüz yok. Şunu bile memnuniyetle söylüyoruz ki, Türkiye’ye gelen resmi makamlar ve özel şirketler gördüklerinden son basamak memnun ve hayrete kadük olarak ayrılıyorlar. Çünkü genelde yerde kadar ileri teknoloji beklemiyorlar. Bir-iki ürünümüzün adı sayı çıkıyor ama bizim bunun sayılmazsa bile sayı türlü kabiliyetlerimiz var. Bunları bile yerinde görünce izlenimler değişiyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

“ALTAY MOTORUNUN TESTLERİ İYİ GİDİYOR”

Altay tank motorunda testler sürme ediyor ve iyi gidiyor. Şimdi transmisyon entegre edildi. Malum bunlar son basamak yoğun ve muhtelif testlerden geçiriliyor. Motor tek başına türlü sürelerde, sıcaklıklarda ve türlü yüklemelerde test ediliyor. Şu anda o testlerin dahi devamını görüyoruz, verileri alıyoruz. Testte görünen tek terslik olursa onu onarmak için çaba harcanıyor. Süreç sürme ediyor. İşi garantiye örtmek açısından Güney Kore konusundaki çalışmalarda tek yere varıldı. Sistem geldi, entegre ettik. Şimdi tek ekip dahi Güney Kore’dahi başka tek fuarda. Onlar bile motorla ilgili seri üretim konusunda ne kadar sürede, kaç tane teslim edilir görüşmelerini yapıyor.

class=”medyanet-inline-adv”>

“SAMP/T’DE BİR SONRAKİ FAZI KONUŞMALIYIZ”

SAMP/T projesinde geçmiş 6 ağrı içinde tek gelişme yok. Bizim malum tanımlama çalışmamız vardı, onu tamamladık. Şimdi yeniden oturup, bu sonraki fazı konuşmak gerekiyor. Üst düzeyde iyi niyet beyanları oldu. Tabi onlar bile içinde durmadı, tığ dahi içinde durmadık. İlk konuştuğumuz safhadan malûm tek yere kadar geldik. SAMP/T’nin sahip olduğu muhtelif teknolojiye tığ dahi sahibiz.

“S-400’DE İLK GÜNKÜ YOL HARİTASINI UYGULUYORUZ”

Rusya’dan tedarik edilmesi planlanan S-400 ikinci partisine ilişkin soruyu yanıtlayan Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, “ilk günkü yol haritasını uyguluyoruz” ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, Türkiye’nin ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için Rusya ile uyuşma imzalandığını açıklamıştı. Ankara ise böyle tek anlaşmanın sağlandığını doğrulamamıştı.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.