Putin’in açıklaması sonrası Rusya’dan Antalya’ya akın başladı

zenrcade

Active member
Putin’in açıklaması sonrası Rusya’dan Antalya’ya akın başladı Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2022 16:45

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi


Ukrayna ile süren savaş nedeniyle Rus lider Vladimir Putin’in kısmi seferberlik ilan etmesi sonrası başka ülkelere gitmek isteyen Rusların en sayı tercih ettiği il Antalya oldu. Hava yolu şirketlerindeki Antalya uçuşları tamamen dolarken, konser fiyatları bile tek yönlü 70 1000 TL’ye kadar yükseldi.


class=”medyanet-inline-adv”>

Ukrayna ile sürme fail savaş sürecinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir’in Putin’in geçmiş kısmi seferberlik ilan edildiğini açıklamasının akabinde ülkeden ayrılanların en sayı tercih ettiği kentlerin başında Antalya geliyor. Türk Hava Yolları’nın Moskova başdu olmak üzere yerde ülkeye neredeyse tüm seferleri dolarken, başka hava yolu şirketlerinde dahi yer kalmadığı belirtiliyor.

Rusya’dan Antalya’ya turist getiren tur operatörlerinin yetkilileri, 18- 65 yaş arası askere elverişli kapsamdaki erkeklere bazen Rus hava yolu firmalarının konser satış yasağı getirdiğini kaydetti.

Bilet fiyatlarının yoğun talebe tâbi ciddi arttığını nâkil tur operatörü firmaları yetkilileri, Türk Hava Yolları’na ilgili uçuşlarda Antalya’ya tek gidiş konser fiyatının 70 1000 TL’yi bulduğunu, sayı uçuş firmasında bile 40-50 1000 TL bandında olduğunu, yalnız yer bulmanın neredeyse imkansız olduğunu kaydetti.

class=”medyanet-inline-adv”>

Turizm firmaları, 18- 65 yaş arası askerliğe elverişli Ruslardan tur paketi satın algan olanlara maliyetler çıkartıldıktan sonra iade işlemleri yapılacağını açıkladı. 21 Eylül öncesinde, tarifeli uçuş bileti algan olanlara bile konser ücretlerinin tamamen iade edileceği belirtildi.


UÇAKLARDA YER BULAMAYANLAR ARAÇLARIYLA YOLA ÇIKMIŞ

Antalya’bile ikamet fail Rus vatandaşları ise yakınları ve tanıdıkları sayı ismin Antalya’ya gelmek için yola çıktığını, en sayı talebin Antalya, İstanbul, İzmir illerine olduğunu kaydetti.



Rusların Antalya sayılmazsa Dubai, Gürcistan gibi başka ülke ve şehirlere dahi yöneldiği açıklandı. Uçaklarda yer bulamayanların ise kara yoluyla araçlarıyla Antalya’ya gelmek için yola köken belirtildi.



Antalya’ya tatile veya iş gayeli gelen yaklaşık 30 Rus vatandaşının, Antalya Havalimanı’ndan bugünkü uçuşlarını iptal ederek uçağa binmedikleri dahi kaydedildi.

class=”medyanet-inline-adv”>

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ, SİTELER ÇÖKTÜ

Ayrıca Putin’in makale yaptığı sırada seferberlik detaylarını öğrenmek isteyenler Kremlin ve Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet sitelerine girmeye çalışınca siteler çöktü.

KISMİ SEFERBERLİK KİMLERİ KAPSIYOR?

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, karar kapsamında 300 1000 kişinin askere alınacağını belirtti. Rus vekil öğrencilerin ise silah altına alınmayacağının altını çizdi.

Şoygu ‘Büyük tek seferberlik kaynağımız var. Yani orduya hizmet etmiş, savaş tecrübesi edinmiş ve askeri uzman sayısı neredeyse 25 milyona ulaşıyor. Kısmi seferberlik sırasında 300 1000 yedek er Rus ordusuna çağırılacak. Bunlar ordu hakkında hiçbir şey duymamış insanlar değiller.



Bunlar, önce askerliğini yapmış olanlar, ikincisi askerlik ihtisas sahibi olanlar ve askerlik tecrübesi olanlar. Seferberlikle askere çağırılanlar cepheye gönderilmeyecek, şu anda sadece askerlik görevini sürdürenler harekat bölgelerine gönderiliyor. Yedek askerler ve askeri öğrenciler silah altına alınmayacak’ şeklinde konuştu.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.