Kooperatifim özellikle cihazımı kiralarken beni hesaplayabilir mi?

zenrcade

Active member
S: Yaklaşık 35 yıl önce Queens'de bir kooperatif dairesi aldım ve kiraladım. Yaklaşık 15 yıl önce, kooperatif kiralık daireler için bakım ücretleri için yüzde 10'luk bir ek ücret getirdi. Bu yaklaşık beş yıl önce yüzde 20'ye yükseldi. Dairem sözleşmeden çıkarılmalı mı? Bir kooperatifin bu ek ücreti artırma hakkı var mı? Kurul, CO -OP'nin otoriteye sahip olduğunu, ancak bakım ek ücretini yalnızca yerleşik olmayan sahiplere uygulama konusunda ayrımcı olmadığını iddia ediyor mu?

A:
Bir kooperatif kurulunun, yağmur kararının bir parçası olarak binanın ve hissedarların yararına faaliyet göstermesi için büyük bir kapsamı vardır. Ancak, löle hakkında ne dediğinizi görmek için hükümet belgelerinizi kontrol etmelisiniz.

Kurul hakları üzerinde olsa bile, bu mutlaka yüzde 20 ödemeniz gerektiği anlamına gelmez.

Tescilli kira, lösybe izin verilip verilmediğini ve hangi koşullarda belirtilmelidir. Ancak, ücret listelenmeyebilir. Bazı durumlarda, kiralamalar, tanımladığınız ek ücret gibi bir bakım ek ücreti uygulama hakkını içeren bir alt -tenantın onaylanması için koşulları belirlemek için kapsamlı otorite tahtaları sağlar.

Kagan, Lubic, Finkelstein ve Gold, LLP ile kıdemli danışman Andrew I. Bart, “Yönetim kurulunun bunu yapma ve ücreti artırma ve ücreti artırma veya azaltma kararı, işbirliği adına karar vermesini sağlayan iş yargısı kuralına tabidir.” Dedi.

Dairelerini baltalayan hissedarlar için ek bir ücret nadir değildir. Yönetim kurulu hissedarları eşit muamele etmeli, ancak Becker'deki kat mülkiyeti ve kooperatif uygulamalarında çalışan bir avukat Steven S. Anderson, bu ek ücrete dayatması ve tescilli kiralama anlaşması tarafından onaylandığı zaman koşullarını değiştirmesi halinde ayrımcı veya yasadışı olmayacak. Ve sözleşmeden kaçınmanız için hiçbir neden yok gibi görünüyor çünkü ünitenizi uygulanmadan önce boyun eğdirdiniz.

Ancak, yüzde 20'sinin biraz yüksek olduğu ve mahkemede uygunsuz olduğu düşünülebileceğini söyledi. Tipik ek ücretler yüzde 5 veya 10'dur. Belki de yönetim kurulu, daireyi kiralamak için alt şirketinizi ne kadar hesapladığınızı, size kolayca ödeme yapabileceğinizi alacaktır. Ne kadar kira hesapladığınıza bağlı olarak, bir avukata daha düşük bir ücretin değerli olup olmadığını değerlendirmesini tavsiye edebilirsiniz.

Konut binalarındaki gayrimenkul mesajları için haftalık E -Email güncellemeleri için buraya kaydolun.