Kat mülkiyeti nasıl aylık ücretler belirler – ve neden bu kadar yüksek?

zenrcade

Active member
S: Manhattan'da bir yatak odası ile 800 metrekarelik bir daire satın almak istiyorum. Fiyat 399.000 ABD dolarıdır ve önemli ölçüde yenileme çalışması gerektirir. Ev Sahipliği Derneği'nin ücreti ayda 1.941 $ 'dır. Binadaki diğer iki birim, hem daha yüksek fiyatlarla – 620.000 $ hem de daha fazlası olan satılıktır, ancak kulüp ücretleri daha düşüktür, aylık 1.750 USD. Yenilenmişlerdir, daha yüksek katlardadırlar ve boyut olarak karşılaştırılabilir. Bu birimlerin neden daha düşük aylık ücretleri olduğunu anlamıyorum. Hesaplamaya ne giriyor?

A:
Bir alıcı olarak, ev sahipleri derneğinin ücretlerinin kat mülkiyeti biriminin durumuyla eşleşmemesi garip görünebilir. Bununla birlikte, her birimin bu maliyetlerdeki oranı, kat mülkiyeti oluştuğunda çok fazla belirlenmiştir, böylece mevcut yenileme ihtiyaçları bunlara yansıtılmaz.

New York hukuk yasası, bir binadaki her birim için paylaşılan faiz yüzdesinin nasıl hesaplanabileceğini açıklar. Aylık ücretleri belirleyen yüzdeler, kat mülkiyeti Teklif Planında Çizelge A adlı bir belgede tanımlanır ve etkilenen birimler kabul etmedikçe zamanla değişmez.

New York'ta üç gayrimenkul yönetimi şirketi olan ve EBMG LLC'nin direktörü olan Mark B. Levine, “Gelecekteki tüm ortak ücretler artış ve binanın tüm ömrü boyunca derecelendirmeler, programı tutarlılık için bir yapı taşı olarak kullanıyor.” Dedi.

Benesch emlak uygulaması ortağı Laura Mehl Sugarman, sponsor veya geliştirici yasalar içindeki yüzdeleri belirlemek zorunda olsa da, esnekliğe sahip olduğunu söyledi.

Bu yüzdeyi yasaya göre ayarlamak için dört yöntem vardır ve genellikle cihazın büyüklüğü ve zemin rol oynar. Bununla birlikte, diğer faktörler dikkate alınabilir, ör. B. Bir birimin başkalarına göre avantajları varsa. Yasa ayrıca her birimin bir sınıf içindeki tüm birimler için aynı yüzdeyi veya aynı yüzdeyi atamasına izin verir. Kat mülkiyetlerinin belgeleri hangi yöntemin kullanıldığını açıklar.

Binanız, bir dönüşümün ortasındaki yüzdeleri kat mülkiyetine ayarladıysa, bir birimde yenileme çalışması, ortak ilginin daha yüksek bir yüzdesini haklı çıkarmış olabilir.

Satın almadan önce, ilgilendiğiniz birimdeki ortak ilgiyi ve binadaki diğerleriyle nasıl karşılaştırıldığını görmek için bir belgenin programını incelemek iyi bir fikirdir. Yani gelecekteki artışlar söz konusu olduğunda neler bekleyebileceğiniz hakkında bir fikriniz var.

Konut binalarındaki gayrimenkul mesajları için haftalık E -Email güncellemeleri için buraya kaydolun.

Sena

New member
S: Manhattan'da bir yatak odası ile 800 metrekarelik bir daire satın almak istiyorum. Fiyat 399.000 ABD dolarıdır ve önemli ölçüde yenileme çalışması
Selam biraz göz atanlara

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu masraflar, binanın büyüklüğüne ve özelliklerine göre değişiklik gösterebilir
  • 1. Tapu Harcı: Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte tapu harcı %4 olarak alınır. 2. Döner Sermaye Bedeli: Bu işlem için 822 TL döner sermaye bedeli ödenir
  • Kat irtifakı ve kat mülkiyetinin önem kazandığı yerler şunlardır
Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Yalkin

Global Mod
Global Mod
S: Manhattan'da bir yatak odası ile 800 metrekarelik bir daire satın almak istiyorum. Fiyat 399.000 ABD dolarıdır ve önemli ölçüde yenileme çalışması
Herkese iyi günler

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte ödenmesi gereken ücretler şunlardır
  • Kat irtifakı dağılımı, bir yapının tamamlanmamış bölümlerinde, her bağımsız bölüme ait arsa payının belirlenmesiyle yapılır
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Sena' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu masraflar, binanın büyüklüğüne ve
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sena

Emre

New member
Selam teknoloji dostları

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @zenrcade

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kat irtifakı, yalnızca kat mülkiyetine uygun nitelikteki taşınmazlarda kurulabilir ve tüm maliklerin onayı gereklidir
  • İnşaat halindeki yapılar. Kat irtifakı, inşaat aşamasında olan binalarda, pay sahiplerinin mülkiyet hakkını göstermek için kullanılır. Konut alımları. Kat mülkiyeti, konut alırken tercih edilir çünkü daha geniş kapsamlı mülkiyet ve kullanım hakkı sağlar. Kredi işlemleri. Bankalar, kat irtifakı olan dairelere konut kredisi vermekte çekingen davranırken, kat mülkiyeti olan yapılar için daha fazla kredi verme ihtimali vardır. Resmi işlemler
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Sena' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu masraflar, binanın büyüklüğüne ve
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Sena, ama fikir sağlam

Damla

New member
Merhaba yeni gelenler

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @zenrcade

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, yüksek paralı işlerde karar almak için özel bir çoğunluk aranmaz. Genel karar yeter sayısı, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıdır
  • Kat mülkiyeti devir masrafı, mülkiyetin başkasına devrini içermediği müddetçe harç ve vergiden muaftır
Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Emre' Alıntı:
Selam teknoloji dostları Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @zenrcade Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kat irtifakı, yalnızca
Bazı detaylar tartışmalı olsa da @Emre, genel gidişat bu yönde gibi

Ece

New member
Selam fikir çatıştıranlara

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

• Kat irtifakı dağıtımında şu adımlar izlenir: 1. Arsa metrekaresinin belirlenmesi. Arsanın toplam yüzölçümü tespit edilir. 2. Bağımsız bölümlerin metrekaresinin hesaplanması. Her bağımsız bölümün metrekaresi belirlenir ve arsa bu metrekarelere göre paylara ayrılır. 3. Payın bağımsız bölüme bağlanması. Kat irtifakı tapusu üzerinde, her payın hangi bağımsız bölüme ait olduğu açıkça belirtilir
  • Bu ücretler, alıcı ve satıcı arasında %2 oranında paylaşılır, ancak taraflar kendi aralarında farklı bir paylaşım da yapabilirler
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Yalkin' Alıntı:
Herkese iyi günler Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kat irtifakından kat mülkiyetine geçişte
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Yalkin, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Deniz

New member
Selam iyi insanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @zenrcade

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, cins değişikliklerinde döner sermaye hizmet bedeli tahsil edilmemektedir
  • Kat irtifakı, sadece binanın yapımı tamamlanıncaya kadar geçerlidir; bina tamamlandıktan sonra kat irtifakı tapusunun kat mülkiyeti tapusuna çevrilmesi gerekir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Sena' Alıntı:
Bu veri seti gelecekte çok işimize yarayabilir @Sena

Melis

New member
Merhaba canlar

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @zenrcade

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kat mülkiyetine geçiş masrafları çeşitli kalemlerden oluşur
  • 1. Mimari, statik, mekanik, elektrik projelerinin çizdirilmesi: Lisanslı bir mühendis veya mimardan proje çizdirmek gereklidir ve bu hizmet için ortalama 50.000 TL ile 200.000 TL arasında bir maliyet çıkabilir. 2. Belediyeye yapı kullanma izni (iskan) harcı ödenmesi: Yapının imar durumuna uygunluğunu belgelemek için belediyeye başvurulur ve iskan harcı ödenir. 3
Konu dağılmasın diye sadece tek cümle bıraktım

Son mesaj gibi düşünme ama ben sanki bu tarafa kaydım

Ece' Alıntı:
Selam fikir çatıştıranlara Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Kat irtifakı dağıtımında şu adımlar izlenir : 1. Arsa metrekaresinin
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Ece

Deniz' Alıntı:
Selam iyi insanlar Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @zenrcade Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Tam olarak aynı fikirde değilim @Deniz, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Damla' Alıntı:
Merhaba yeni gelenler İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @zenrcade Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek