Kaliforniya’da 5 milyon dolarlık evler

zenrcade

Active member
Los Angeles | 4,55 milyon dolar

1 dönümlük bir arsa üzerinde beş yatak odası, dört banyosu ve iki yarım banyosu olan 1932 İspanyol tarzı bir ev


Bu Los Feliz evinin ilk sahibi, Los Angeles İlçe Denetim Kurulu’nun uzun süredir üyesi olan ve Hollywood Hills’te bir müzik ve sahne sanatları mekanı olan John Anson Ford Theatre’ın adaşı olan John Anson Ford’du.

Ev, bölgenin ana caddelerinden biri olan Franklin Bulvarı’nın birkaç blok kuzeyindedir. Turtalarıyla ünlü şirin bir Fransız bistrosu ve lokantası, Franklin Avenue ile Vermont Avenue’nun 1,6 km’den daha kısa bir mesafedeki kesişim noktasında yer almaktadır. Burbank’a veya Los Angeles şehir merkezine arabayla gitmek yaklaşık 20 dakika sürer.

Boyut: 4.538 fit kare

Metrekare fiyatı: 1.003 dolar

İçeri: Çiçekli sarmaşıklar, bu evin mahremiyet kapısının etrafını sarar. Ön kapı ötede, tuğla bir avlunun arkasında.

Boyalı kiremit tavanlı bir fuayeye, ferforje korkuluklu bir merdivene ve bir tuvalete erişime açılır. Sağda, çıplak kirişleri, şöminesi ve büyük bir vitray penceresi olan çift katlı bir oturma odası var. Odanın bir ucundaki odaya bakan açık balkonda yerleşik bir platform oturma alanı vardır.


Oturma odasının bir tarafında güneşli bir yemek odası var. Diğer tarafta İspanyol karo zeminler, açık gri dolaplar, taş tezgahlar, karo duvarlar ve ahşap tepeli bir orta ada ile güncellenmiş bir mutfak var. İspanyol karo zeminler, yerleşik bir pencere oturağı ve bir aile odasına bakan kemerli bir kapısı olan bitişik bir kahvaltı salonuna doğru devam etmektedir.

Birincil süit, ikinci katta, oturma alanına bakan balkondan uzanan bir koridorda yer almaktadır. Yatak odası, bir kral yatak ve ayrı bir oturma alanı için geniş alan sunar; Kireç yeşili karolu ve siyah desenli banyoda küvet/duş kombinasyonu ve krom ayaklı konsol tarzı bir lavabo ve pembe bir lavabo bulunmaktadır. Bu katta iki yatak odası daha var; Sarı ve siyah fayanslı bir banyoyu paylaşıyorlar.

Diğer iki yatak odası evin en alt katındadır; ikisi de banyoludur. Ayrıca bu katta kobalt mavisi duvarları ve orijinal bir bakır çubuğu olan bir makyaj odası ve tarama odası vardır.

Dıştan: Ön avlu taş döşelidir, tuğla duvarlarla çevrilidir ve yeşilliklerle düzenlenmiştir. Girişin yanında kapalı bir yürüyüş yolu ve ortada bir masa ve sandalyeler için alan bulunan açık bir alan içerir. Arka verandada açık havada yemek yemek için döşeli bir alan, küçük bir çimenlik ve olgun ağaçlarla çevrili yerleşik bir ahşap bankın bulunduğu oturma alanı vardır. Garajda bir araba var; Garajda bir tane daha park etmek için yer var.


yönlendirmek: 56.880 $ (tahmini)

Temas etmek: Carl Gambino ve John Bercsi, pusula, 646-465-1766; kompass.com

Palo Alto | 4.599 milyon dolar

0,2 dönümlük bir arsa üzerinde dört yatak odası ve üç banyosu olan yenilenmiş 1905 bungalov


Bu ev, Palo Alto’nun sakin bir kesiminde, şehir merkezine ve Stanford Üniversitesi’nin ana kampüsüne yaklaşık 4,8 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Halka açık havuzu ve spor sahaları olan Rinconada Kültür Parkı’na ve çocuklar için etkileşimli, koruma odaklı sergilerin yer aldığı Palo Alto Çocuk Müzesi ve Hayvanat Bahçesi’ne beş dakikalık yürüme mesafesindedir. İyi puan alan devlet ilk ve orta okulları da yakınlardadır.

Palo Alto, Silikon Vadisi’nde merkezi bir konuma sahiptir: Cupertino, Sunnyvale ve Menlo Park arabayla 20 dakikadan kısa mesafededir. San Jose’ye yolculuk yarım saat sürüyor. San Francisco yaklaşık 45 dakika uzaklıktadır.

Boyut: 2.185 metrekare

Metrekare fiyatı: 2.105 dolar

İçeri: Kaldırımdan taş bir yol, beyaz boyalı sütunlar ve korkuluklarla süslenmiş kapalı sundurmaya çıkar.

Pencereli ön kapı parke zeminli güneşli bir yaşam alanına, gömme kitap raflarıyla çevrili taş bir şömineye ve sokağa bakan pencerelere sahip bir bölmeye açılıyor. Bu odanın hemen arkasındaki sürgülü kapılar, modern bir avize ve uzun pencereli bir yemek odasına açılıyor.


Evin arka tarafındaki mutfakta beyaz dolaplar, taş tezgahlar, paslanmaz çelik aletler ve arka bahçeye bakan pencereler vardır. Bitişikteki aile odasında verandaya ve ötesindeki verandaya açılan cam kapılar vardır.

Önceki sahibi tarafından eklenen ve yaşam alanından bir merdivenle çıkılan ikinci katta üç yatak odası bulunmaktadır. Ana yatak odasında halı zeminler, ağaçlara bakan bir dizi pencere, gömme dolaplı gömme dolap ve ebeveyn banyosu bulunmaktadır. Bu kattaki diğer iki yatak odası küvetli ve duşlu bir banyoyu paylaşmaktadır.

Dördüncü yatak odası ana katta, merdivenlerin yanındaki koridorda yer almaktadır. Bitişikteki eksiksiz bir banyodan yararlanır.

Dıştan: Arka bahçe, ortasında çim ve ahşap çit boyunca çevre boyunca çevre düzenlemesi ile olgun ağaçlarla dikilmiştir. Palo Alto’nun bu bölümünde ender bir durum olan sokaktan erişilen müstakil iki arabalık garaja evden taş bir yürüyüş yolu çıkar.

yönlendirmek: 57.492 $ (tahmini)

Temas etmek: Morgan Lashley, Morgan Lashley Ayırt Edici Özellikler, 650-387-5224; 1424harker.com

Laguna Plajı | 4.595 milyon dolar

0,1 dönümlük bir arsa üzerinde üç yatak odası, iki buçuk banyo bulunan 1951 Cape Cod tarzı bir ev


Pacific Coast Highway’in yukarısındaki güvenlikli bir sitede yer alan bu ev, oturma odasından ve terastan muhteşem okyanus manzaraları sunmaktadır. Geniş bir kumsala çıkan dik merdivenlere sahip bir halk plajı olan Thousand Steps Plajı’na sadece birkaç dakika uzaklıktadır. Sörfçüler ve yüzücüler arasında popüler olan Salt Creek Plajı ve bir Gelson bakkalının bulunduğu bir alışveriş merkezi arabayla 5 dakika uzaklıktadır.

Diğer plajlar ve Laguna Beach şehir merkezi 8 km’den daha kısa mesafededir. Irvine’e arabayla yaklaşık 35 dakika sürer.

Boyut: 1.922 fit kare

Metrekare fiyatı: 2.391 dolar

İçeri: Bu evin iki arabalık garajının araba evi tarzı kapıları, kısa, geniş bir araba yolunun sonunda yer almaktadır. Evin girişi arkadan, tuğla bir merdivenden ve tuğla bir verandadandır.


Ön kapı, Fransa’dan ithal edilen eskitilmiş meşe zeminlere, beyaz lambrilere ve uzaktaki okyanus ile kıç güverteye açılan Kolbe cam kapılara sahip oturma odasından bir antreye açılıyor.

Soldaki mutfak, 2015 tadilatı sırasında güncellendi ve siyah beyaz dama tahtası zeminler, beyaz dolaplar, paslanmaz çelik aletler ve üç kanatlı pencerenin altında rustik beyaz bir porselen lavaboya sahip. Koridorun karşısında ek saklama alanı olan bir kiler ve üst üste dizilmiş çamaşır makinesi ve kurutma makinesi bulunan bir çamaşır odası vardır.

Oturma odasından deniz manzaralı ana süite, duşakabin ve özel dolaplı banyoya bir koridor açılmaktadır. Koridorun karşısında, yakındaki bir banyo tarafından kullanılabilen bir misafir odası vardır. Yarım banyo da koridorun dışındadır.

Ana girişin dışındaki aile odası, üçüncü yatak odası olarak işlev görebilir. Avluya açılan Fransız kapıları ve yan avluya açılan bir kapısı daha vardır.

Dıştan: Oturma odasının önündeki kapalı teras, uzun bir yemek masası ve sandalyeler için alan sunar. Orta avlu, açık yaşam alanı olarak işlev görmektedir. İkinci, daha özel bir veranda, bakımlı çitler ve ahşap bir çitle kaplıdır. Daire olanakları arasında bir kulüp binası, tenis kortları ve düzenli etkinlikler yer alır.

yönlendirmek: 57.432 $ (tahmini) ve aylık 285 $ ev sahibi dernek ücreti

Temas etmek: Richard Trey Dewey, Pacific Sotheby’s International Realty, 949-355-3223; sothebysrealty.com.tr

Konut gayrimenkul haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemelerini almak için buradan kaydolun.