Eski ahşap mobilyalarınızı nasıl restore edersiniz

zenrcade

Active member
Şimdiye kadar DIY serimizdeki duvarlara bir şeyler astık, yaptığımız delikleri yamaladık ve toprakları gıcırdattık. Biraz eğlenme zamanı. Bu ay eski mobilyaları hayata döndüreceğiz.

Muhtemelen biraz TLC'ye ihtiyaç duyan bir mobilya parçası var – bir aile yüksekliği veya biraz dövülmüş görünen bir favori masa. Burada restore ettiğim masa bir kurtarma kurtarma oldu ve bulduğumda gerçekten kötü görünüyordu – yağmurda bir gece geçirdikten sonra her şey daha kötü. Ama dokunur dokunmaz, iyi yapıldığını ve basit çizgilerini ve dengeli oranlarını sevdim diyebilirim.

Onu canlandırmak için, tam bir mobilya toparlanmasının her dört adımından geçmek zorunda kaldım: temizlik, onarım, resüsitasyon ve yeniden finansman. Ve başa çıkmanın bir yolu yok: biraz zaman ve sabır. Ancak, belirli becerileri veya özel araçları almamıştır. Bunu yapabileceğinden eminim. Ve programınızı karşılamak için çalışmaya başlayabilirsiniz.

İyi haber şu ki, sadece birkaç restorasyon neredeyse çok çaba gerektiriyor. Çoğu, kapsamlı bir tetikleyiciden başka bir şeye, küçük hasarı gizlemek için lekeli birkaç dereceye ve orijinal parlaklığı geri getirmek için biraz balmumu gerekmez.

Bir restorasyon projesi sırasında bir kurtarma projesi sırasında ön planda tutabileceğiniz bir ders varsa, ölümcül hatadır. Eski mobilyalar güzel çünkü yaşını gösteriyor. Masa üstleri güneşte altın soluyor. Sandalyenin kolları, ellerin onlara dokunduğu yerde kararır. Masam başlangıçta tek tip bir kehribar -renklendirilmiş tonuydu; Zengin patina, New York sınıflarındaki onlarca yıllık hizmetlerden geldi.

Eğer bundan kurtulsaydım, masayı harika yapan şeyden kurtulurdum. Bu yüzden bitirmeyi tekrar üniforma yapmaya çalışmadım. Gözü etkileyen lekeleri ve lekeleri gizleyerek elemanlarını uyumlu hale getirdim. Piyano kiralamayı düşünüyorum: Anahtarları hemen yapmıyorsun. Birlikte oynamalarına izin verdiler.

Mobilya kurtarma hakkında bildiklerimin çoğu, sessizce konuşulan YouTube videoları pratik derslerin hazinesi olan bir zanaat ustası Tom Johnson'dan öğrendim. Her projeyi aynı mütevazı bir şekilde kapatıyor: “Bence oldukça iyi görünüyor.”

Seçtiğim araçlar ve tamamlama bir evde veya dairede kullanılabilir – yüksek makine veya zararlı buharlar yok. Bazılarınız için özel bir mağaza ziyaret etmeniz gerekebilir.

• Mikrofiber bezler Geçici olarak

• Dar bir Çimento bıçağı – İdeal olarak çok ince bir kenarı olan – ahşap yüzeyden inatçı gunk yükseltmek için

• A Diş kazıcı Çatlaklardan ve deliklerden kir temizlemek için

• Su tabanlı ahşap dolgu Çatlakları ve delikleri takmak için. Renk kontrastı için siyah dolgu maddeleri kullandım. Nötr dolgu, ahşaba sığacak şekilde renklendirilebilir.

• Lekelemek Mevcut ahşap kaplamaya karşılık gelen küçük güzellik noktalarının renklendirilmesi için.

• Masanın daha geniş alanlarını kavramak için kullandım Alkol -çözünür boyalar. (Aynı göreve sahip olmadığınız sürece onlara ihtiyacınız yoktur.) Onları yüzde 99'da alkol veya yüksek yoğunluklu tahıl alkolüne gevşetin. Everclear harika çalışıyor.

• Zımpara kağıdı (150, 180 ve 220 grit), Gri Scotch BritVe derece #0000 çelik yünAhşap dolgu maddelerini ve hasarlı ahşabı yumuşatmak için, yumuşak ovma ve son yüzey için. Biraz Metal cilası Çekmecenin başlamasına izin verin.

• Howard Feed-N-Wax Ve Osmo poli-x. Feed-N-Wax ahşap kremi, bitmiş de dahil olmak üzere hemen hemen her ahşap yüzey için genel koruma ve parlaklık sunar. Elinizde kalmak için harika şeyler. Poly-X gibi sert balmumu yağı yüzeyleri sadece çıplak ahşaba uygulanmalıdır. Uzun ömür ve onarılabilirliğiniz sizi masa üstleri ve sayaçlar için ideal hale getirir (ve poli-x güvenlidir).
Başlayalım.

1. Temiz ve onarın

Mobilyaları temizlemek için özel bir numara yok, ama hiçbir şey yok. Yağlı bir açık bırakan petrol sabunu (üzgünüm, Murphy) kullanmayın. Ve bir silikon kalıntısı bırakan bu limon aerosollerini (üzgünüm, söz) kullanmayın.

Ahşap üzerinde onarım yapmanız gerekiyorsa, daha az buhar olduğu için su tabanlı ahşap dolgu maddesinin kullanımı solvent tabanlıdan daha keyiflidir. (Dolgu kumaşları bu şekilde işaretlenir. Goodfilla ve Famowood ile başarılı oldum.) Çatlakları, boşlukları ve tırnak deliklerini doldurmak, smeock bıçağıyla nüfuz etmek ve giderken fazlalığı kazımak için kullanın. Çizmenin alamadığı nemli bir bezle silin. Masaüstünde benim gibi tahtalar arasındaki uzun boşlukları doldurursanız, ressam bandı ile maskeleme temizlik süresini kısaltır.

Dolgu kuru ise (genellikle bir saat veya daha az), yüzeyle dikkatlice öğütün ve ortamdan çok fazla çıkarmadığınızdan emin olun.

2. Yeniden çözül

Ahşap temiz ve pürüzsüz olarak, renkteki hataları ele almaya hazırsınız.

Fleckkensticks her mobilya geri kazanımında paha biçilmezdir. Beni pipped tarafından kullandığım mohawk taneleri, etraflarındaki ahşabı renklendirmeden ince çiziklere devam edebilir. Bunları, mobilyaların rengine karşılık gelmek ve ağartılmış alanları gizlemek için tahıl desenleri oluşturmak için ahşap dolgu maddelerini renklendirmek için de kullanabilirsiniz.

İş sırasında parçadan düzenli olarak azaltın ve odadan bakın. Gözünüzün, yalnız bırakılması gereken doğal renk varyasyonları ile tedavi edilmesi gereken lekeler arasında ayrım yapmak için bir mesafeye ihtiyacı vardır.

Kullandığım kalemler, yararlı bir özelliğe sahip alkol çözünür boyalar (yağ pigmentleri değil) içerir: ne kadar çok katman uygularlarsa, renk o kadar doymuş. Bu, çabaladığınız renge gizlice girmenizi sağlar. Sarı renk (çam veya kehribar olarak da bilinir), kırmızı (maun, kiraz) ve kahverengi (ceviz, van dyke) içeren üç kalem seti, katmanlara göre ayarlanmalarını sağlar.

Bununla birlikte, dikkatli bir şekilde çalışın: boya lekeleri kalıcıdır.

3 .. Rafinish

Ahşap tahtayı kurar, dökülmelerden korur ve tek tip bir parlaklık verir. Birçok çeşit var, bu yüzden uygulanması kolay ve harika sonuçlarla kullandım.

Masamın bacakları, çerçevesi ve çekmece cepheleri için Howard Feed-N-Wax kullandım. Çok amaçlı bir ahşap saç kremi ve koruyucu bir ajan ve aslında portakal yağ, mineral yağ ve doğal büyümeden yapılmış ince bir macundur. Orijinal kaplaması hala orada olan, ancak soluk görünmeye başladı ve ihtiyaç duyulacak birçok DIY restorasyonunun tümü var. Sadece bir katmanı silin, 15 veya 20 dakika boyunca etkili olmalarına izin verin ve daha sonra fazlalık ve bir bezle parlatın. Yumuşak, saten bir parlaklık bırakır ve ahşap taneye güzel bir derinlik verir.

Masanın üst kısmı için sert balmumu yağı olarak adlandırılan Osmo Poly-X kullandım. Bitkisel yağlar, balmumu ve hafif bir çözücüden oluşan sert balmumu yağları, mevcut yüzeylerde değil, sadece çıplak ahşaba uygulanır. (Masanın üst kısmı bulmadan önce tamamen soyuldu- bir yapışkan vinil tepsisi tabakası bir kişinin çıplak ahşabı koruma girişimiydi.) Uygulanması kolaydır, kalıcı, renklendirme ve su geçirmez bir kaplama yaratırlar ve hasar meydana gelirse onarılması kolaydır: hasar görmüş alanda başka bir dab'ı siliyorlar.

Poly-X'in ilk tabakası, ahşabın yıllar içinde tüm doğal rengi kaybettiği bazı noktaları ortaya çıkardı. Poli-X hala ıslakken, ağartılmış alanları hızlı bir şekilde, Lockwood kırmızı maun ve transint bal kehribarıyla karıştırdım iki alkol çözünür boya ince katmanları ile fırçaladım. Bu, renklerini tepenin geri kalanıyla yakın bir anlaşmaya getirdi. Bir gün sonra uygulanan ikinci bir poli-x tabakası rengi mühürledi.

İşte bitmiş masa.

Kesinlikle mükemmel olmasa da oldukça iyi görünüyor. Örneğin, masanın üstünde birkaç derin noktaya yaklaşmadım. Bu, bir demir lekesini çıkarmak için oksalik asit ve bir mürekkep çıkarmak için güçlü bir çözücüyü kullanmak anlamına gelir. Her iki teknik de tehlikeli değildir, ancak iç mekanlarda bir hafta sonu projesinin sınırlarını aşarlar.

Bir dahaki sefere deneyebilirim. Yakında benim için ne gelecek – çünkü sadece kaldırımda bir masa bulamadım. Neyse ki, uygun bir çift buldum.