Burger yemeyin. Bu bir tabure.

zenrcade

Active member
Jonny Carmack, memleketi Danbury, Connecticut'ta bir mağazanın koridorlarında gezinirken onu ilk kez gördü: rafta duran dev bir çilek.

İçerik yaratıcısı 32 yaşındaki Bay Carmack etkilendi. “Düşündüm ki, aman Tanrım, çok tatlı” dedi. “Çok tuhaf.”

Ama bu çilek asmadan gelmiyor. Aslında üzerinde çilek karikatürü olan seramik bir masaydı. Ofisi için masayı 59,99 dolara satın aldı ve alanı sahte meyveler göz önünde bulundurularak yeniden dekore etti, bir kapıyı yosun panellerle ve zemini bir bahçeyi anımsatacak şekilde çimle kapladı.

Bay Carmack, Amerika Birleşik Devletleri'nde HomeGoods, TJ Maxx ve Marshalls gibi indirim mağazalarının reyonlarında mutfaktan ilham alan tabureler arayan birçok tutkulu insandan biridir. Mobilya olarak gıda, koleksiyonerlerin bulduklarının fotoğraflarını paylaşması ve satın alma ipuçlarını paylaşmasıyla sosyal medyada viral hale geldi.

“Çok büyük bir topluluk” SBir yığın çörek, bir nane şekeri ve pembe sakızlı bir ayı da dahil olmak üzere yaklaşık 30 yemek taburesi olan Bay Carmack'e yardım edin. Seramik ayı heykelciği için “Bunun için çılgına döndüm” dedi.

Birdie Wood da şans eseri yemek taburelerine olan sevgiyi geliştirdi. 2021'in başlarında bir gün internetten alışveriş yaparken hamburgere benzeyen bir tabure gözüne çarptı. “2009 yılında tuhaf ve yiyecek benzeri şeylerle süslemeye başladım ve buna benzer bir şeyin var olduğunu görünce 'Bu çok büyük' diye düşündüm” dedi. Burger tükenmişti ama birkaç hafta sonra eBay'de bir tane buldu.

Kısa süre önce taşındığı Long Island, New York'un güney kıyısındaki üç yatak odalı, tek banyolu evini, ilham kaynağı olarak burgeri kullanarak dekore etti. Evinin her yerinde dev bir iplik makarası şeklinde bir masa, büyük, renkli bir kol saati ve bir parça peynir de dahil olmak üzere on yemek taburesi de dahil olmak üzere başka renkli, büyük boy eşyalar da var. “Bütün hayatımı ve kişiliğimi bu aptal burger taburesi üzerine kurdum” dedi.

33 yaşındaki bir ahşap işçisi olan Bayan Wood, mağazalarda bulamayacağı ürünler yapmak amacıyla yakın zamanda yiyeceklerden ilham alan kendi mobilyalarını yapmaya başladı. Kreasyonları arasında sarılmış bir tereyağı çubuğuna benzeyen bir masa ve bir Spam kutusunu andıran bir masa yer alıyor.

Bayan Wood, kendisi gibi koleksiyonerler için ilginç yemek taburelerinin çekiciliğinin büyük ölçüde nesiller boyu sürdüğünü söyledi. “Sanırım pek çok Y kuşağı veya daha eski Z Kuşağı özellikle 'bej' dekorla büyüdü” dedi. “Siteye vardığımızda, işi eğlenceli ve aptalca bir şekilde dekore etmeye başladık.”

Megan Hopp Design'ın kurucusu ve iç mimar olan 37 yaşındaki Megan Hopp, “Tasarımın çok uzun zamandır çok nötr, çok minimalist ve sıkıcı hale geldiğini düşünüyorum” dedi. Kendisi, bu taburelerin Y kuşağının, “herkesin her zaman kullandığı milyarlarca kutu gri boya” da dahil olmak üzere minimalist estetiği reddetmenin ve kitsch'i benimsemenin bir yolu olduğunu söyledi.

Ancak tüm yemek sandalyeleri eşit yaratılmamıştır. Yüzlerce farklı tasarım mevcut ve artık mağazalarda bulunmayan taburelerin yeniden satış pazarı son derece rekabetçi olabiliyor. (eBay'deki bir satıcının çilekli taburesi 169 dolar fiyatla listelenmiş; bu da HomeGoods'taki fiyatının iki katından fazla.)

Arzu edilen tabureleri bulmak çoğu zaman dikkatli bir strateji geliştirmeyi gerektirir ve bazı kendini adamış koleksiyoncular bunu bir bilime indirger.

Yaklaşık 87 market taburesi sahibi olan 28 yaşındaki Robbie Hornik, HomeGoods mağazalarının yeni tabureleri sezonluk olarak ve genellikle ilk olarak Batı Yakası'nda piyasaya sürdüğünü söyledi. Syosset, N.Y.'de yaşayan Bay Hornik, sosyal medyadaki diğer yemek taburesi koleksiyoncularının alışveriş alışkanlıklarını inceleyerek, “Buraya gelmelerinin ne kadar süreceğini bir şekilde hesapladım” dedi.

Elbette doğru insanları tanımak da yardımcı olur. “Aslında birkaç yöneticiyle arkadaş oldum ve teslimatları olduğunda bana haber veriyorlar” dedi.

Bay Hornik, aracıyı ortadan kaldırmak için doğrudan tedarikçilerden ve üreticilerden tabure satın almayı bile denedi, ancak şu ana kadar başarısız oldu. “İstediğim o kadar çok farklı sandalye vardı ki onları bulmanın daha hızlı bir yolunu bulmam gerekiyordu” dedi. (TJ Maxx, Marshalls ve HomeGoods'un ana şirketi olan TJX'in sözcüsü Haber'a gönderdiği bir e-postada şirketin satıcılar veya mağazalardaki ürünler hakkında yorum yapamayacağını söyledi.)

Ancak avın heyecanı, tabure koleksiyonu ve kullanılmış mobilya buluntuları hakkında videolar yayınlayarak sosyal medyada büyük bir takipçi kitlesi oluşturan Bay Carmack da dahil olmak üzere birçok koleksiyoncu için eğlencenin de bir parçası. Danbury'deki yerel HomeGoods'un çalışanları için o, iyisiyle kötüsüyle bir şöhrete dönüştü.

“Çalışanlar doğrudan bana geliyor” dedi. “Aman Tanrım, buraya her gün gelemem. Beni tutuklatacaklar.”