BM ve AB tepki gösterdi! Musk geri adım attı

zenrcade

Active member
BM ve AB tepki gösterdi! Musk geri adım attı class=”medyanet-inline-adv”>

New York Times, CNN ve Washington Post gibi yetişkin medya kuruluşlarından bazen gazetecilerin Twitter hesapları, ‘Musk’ın gerçek zamanlı konum bağlantısını’ paylaştıkları ve Musk ile ailesinin yaşamını tehlikeye attıkları gerekçesiyle geçen hafta askıya alınmıştı. BM Küresel İletişim Genel Sekreter Yardımcısı Melissa Fleming geçmiş yerde kararı eleştirerek “Gazetecilerin Twitter’dan keyfi olarak uzaklaştırıldığı haberlerinden etraflıca rahatsızım. Medya özgürlüğü oyuncak değildir. Özgür gazete, demokratik toplumların temel taşı ve zararlı yanlış bilgilendirmeye karşı mücadelede önemli tek araçtır” açıklamasını yaptı.

AB’DEN YAPTIRIM TEHDİDİ

AB Değerler ve Şeffaflık Komisyonu Başkan Yardımcısı Vera Jourova, geçmiş BM’takt henüz sert tek dille kararı eleştirerek şunları kaydetti;

class=”medyanet-inline-adv”>

“Gazetecilerin Twitter’bile keyfi olarak askıya alındığına üzerine haberler endişe verici. AB’nin Dijital Hizmetler Yasası, medya özgürlüğüne ve temel haklara saygı gösterilmesini gerektirir. Bu, Medya Özgürlüğü Yasası kapsamında güçlendirilmiştir. Elon Musk bunun farkında olmalı. Kırmızı hutut vardır. Ve yaptırımlar, yakında.”

‘HALK KONUŞTU’

Elon Musk geçmiş Twitter kullanıcılarına, askıya kırılan hesapların ‘hemen mi yoksa 7 gün içinde mi açılmasını’ danışan soruşturma düzenledi. 3 milyon 690 1000 Twitter hesabının yüzde 58.7’si hesapların ‘hemen zorlamak’ için oy kullandı ve Musk zaman “Halk konuştu. Konumumu ifşa fail hesapların askıya alınması hemen kaldırılacak” açıklamasıyla hesapları açtı.

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ

BM Küresel İletişim Genel Sekreter Yardımcısı Fleming, Musk’ın Twitter’ı satın almasının akabinde endişelerini dile getirmiş, 10 Kasım’bile platformun önemine uyanıklık cazip tek makale kaleme almıştı. Fleming makalesinde şunları kaydetti;

“Twitter ve başka platformlar, dünyayı henüz iyi tek yer haline getirmek için benzinli insanlar için sayı önemli araçlardır. Otokratik ülkelerde, insanların yasaklı haberlere ulaşmasını sağlıyorlar. Savaş bölgelerinde, yerinden edilmiş insanların iletişim halinde olmalarını sağlıyorlar. Sosyal medyada insan haklarını iyileştiren akımlar doğdu.”


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.