Bir uzmanın mutlaka okuması gereken bahçecilik bültenleri listesi

zenrcade

Active member
Jared Barnes, Tennessee'de bir çocukken, büyük büyükbabasından incecik domates fidelerini, sapları boyunca kök salabilmeleri için dikim sırasında yanlarına koymayı öğrenmişti.

Bu, birlikte geçirdikleri zamandan kazandığı pek çok bahçıvanlık bilgisi hediyesinden biriydi. Ancak genç Jared'e bahçede iyi bir başlangıç sağlamanın ötesinde, tıpkı bu genç bitkiler gibi, ona başka bir şey öğrettiler: Biz bahçıvanların herhangi bir yeni bitki, görev veya sorunla ilgili her zaman soruları olacak ve güvenilir kaynaklara, başvurabileceğimiz birine ihtiyacımız var. tıpkı büyük büyükbabasının yaptığı gibi sorup cevap alabileceğimiz birine.

Bu, bir zamanlar akşam haberlerinin en sevdiği bölümünde gözlemlediği dinamiğe benziyor. “Çocukken bir süre meteorolog olmak istemiştim” diye anımsıyor. “Bunun bir nedeni de her gece birinin bir grup insanın önünde durup bilgi ve bilgi aktardığını görmem.”


Her ne kadar bir zamanlar öğretmen sınıftan çıkarken tahtaya bir kasırganın taslağını çizmiş olsa da (sınıf arkadaşlarına fırtınanın gözünü açıklamak amacıyla) hava durumunu tercüme etmek onun geleceğinde değildi. (Ve çabaları nedeniyle azarlandı.) Bunun yerine büyüyüp bahçıvan oldu.


Dr. 38 yaşındaki Barnes, şu anda Nacogdoches, Teksas'taki Stephen F. Austin Eyalet Üniversitesi'nde bahçecilik alanında doçent olarak görev yapıyor ve burada “Bitki Yetiştirme” giriş ünitesinden bitki çoğaltma, bitki yetiştirme ve yönetimine kadar sekiz dersten oluşan dönüşümlü bir program öğretiyor. halka açık bahçeler ve daha fazlası.


Yaklaşık dört yıl önce, kendi blogundaki en son makalenin yanı sıra dikkatini çeken mutlaka okunması gerekenlere ilişkin numaralı bağlantıların yer aldığı “plant-ed” adlı ücretsiz haftalık e-posta bülteniyle hedef kitlesini genişletmeye başladı.

Haber bülteni oluşturmanın onun “zorlayıcı işlevlerinden” biri olduğunu söyledi; bu terim belki de matematik veya bilim alanında çalışanların daha aşina olduğu bir terimdir ve “verilen bir kararın başka bir şeyi olmaya zorladığı sistematik düşünme biçimi” anlamına gelir. olmak.”

Bülteni haftalık olarak yayınlama konusundaki kararlılığının, tavsiye edeceği kendi seçimlerini bulmak için bahçecilikle ilgili bilgi ortamını (araştırma raporları, dergiler, web siteleri, sosyal medya ve diğer haber bültenleri) dikkatle incelemesini sağlayacağını söylüyor.

Cevaplar için tavşan deliğinden aşağı


Güncel literatürü taramak için bir başka katalizör: meraklı öğrencileri.

“Yapmayacağım şeyleri düşünüyorsun,” dedi Dr. Barnes. “Bültenimde anlattığım bu tavşan deliklerinden bazıları bana bir soru sorduklarında ve 'Hiçbir fikrim yok ama bir bakalım' dediğimde ortaya çıkıyor.”


Yakından takip ettiği, Delaware'deki Mt. Cuba Center'daki yerli bitki deneylerinden esinlenerek, yakın zamanda kampüste yaşayan bir laboratuvar olarak hizmet veren bir botanik bahçesi olan Plantery'de 7.000 metrekarelik bir deney bahçesinin oluşturulmasını yönetti. . 30'dan fazla öğrenci yardım etti.

“Birkaç yıl içinde Mt Cuba raporlarına benzer performans verileri elde etmeyi umuyoruz, ancak güneydeki tesisler için” dedi.


Ayrıca eşi Karen Barnes ve dokuz aylık kızları Magnolia ile paylaştığı kişisel bahçesi için sürekli ilham arıyor. Buraya çok geç olmadan küçük şeylere dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Efemera Çiftliği adını verdiler.

“Buradalar ve sonra gidiyorlar” dedi. “Ve Doğu Teksas'ta genellikle biraz daha çabuk yok olduklarını hissediyorum çünkü hava daha sıcak ve her şey daha çabuk çiçek açıyor.”


Bahçesinin “tarz ve tasarım açısından kesinlikle daha vahşi ve daha ekolojik” olduğunu söyledi ve bu da onun en popüler haber bültenlerinin neden ekolojik odaklı olduğunu açıklayabilir.

Kütük kulübe tarzı evinin yakınındaki yataklarda, Teksas, Arkansas ve Louisiana'ya özgü kestane rengi çiçekli Trillium gracile de dahil olmak üzere kısa ömürlü ormanlık bitkiler çiçek açmayı yeni bitirdi. Daha sonra, Maryland kadar güneyde ve Ortabatı'nın bazı kısımlarında bulunan, kırmızı-sarı çiçekleriyle Hint gülü (Spigelia marilandica) gibi hazineler geliyor.

Bu yatakların ötesinde kırlardan ilham alan natüralist bitkilendirmeler hakimdir.

“Çocukken büyük büyükbabamın tepesindeki karaçalıların ve çimenlerin arasında koşmayı severdim ve ortamın yarattığı hissi seviyorum” dedi. “Ben de burada aynı şeyi yapmaya çalıştım: bu duyguyu geliştirebileceğimiz bir yer yaratmak.”


Ayrıca çağdaş vahşi manzaralardan da ilham alıyor. Arkansas'ta gördüğü Hubricht'in adaçayı (Amsonia hubrichtii) stantları, evden sadece 20 dakika uzaklıkta çeyrek mil uzunluğundaki beyaz tüylü çivit (Baptisia alba) ve yaklaşık 100 metre uzaklıktaki sarı çiçekli sphaerocarpa'nın çarpıcı stantları gibi bir etki yarattı. yarım saat uzaklıkta. Üçü şimdi onun bahçesinde.


Bir şeyler yolunda gitmediğinde, nedenini bulmak için araştırmacısının becerilerini kullanır; örneğin Teksas, Arkansas ve Oklahoma'ya özgü hardal ailesinden bir kır çiçeği olan sarılı mücevher çiçeğinin (Streptanthus maculatus) neden sadece 15 cm boyunda olduğu gibi. beklenen üç metreye ulaştı.


Keşfettiği bir haber bülteninde bunun yanıtı vardı: Bitkiler, pH'ı 4,2 olan çok asitli toprağına direnmişti. Çözüm? Kireç.

Denediği şeylerin çoğu deneysel geliyor. Bunun nedeninin, bu tür manzaralar yaratmaya yönelik Güneydoğu yaklaşımı hakkında çok fazla bilgi bulunmaması olduğunu söyledi. Çoğunlukla uyarlanabileceklerini umarak başka yerlerden ipuçları arar.

Böyle bir kaynak: Kuzeydoğu merkezli organik bahçıvan Rebecca McMackin'in çoğu ay dolunayda yayınlanan Grow Like Wild bülteni.


“Sizinki iyi bilimsel bilgiler açısından o kadar zengin ki” dedi Dr. Barnes. “Aynı zamanda böceklere, diğer organizmalara ve bunların bitkilerle etkileşim biçimlerine daha fazla odaklanma eğiliminde.”


Bayan McMackin bir sayıda, bir dizi kırmızı çiçeğin her baharda kuzeye doğru yola çıkan sinek kuşlarına nasıl besin sağladığını yazdı; bu konuyu yakın zamanda yapılan bir TED konuşmasında tekrar ele aldı. Her ne kadar yerel bir örnek kullanmış olsa da, Dr. Barnes, bahçesinde yerli Penstemon murrayanus'la gözlemlediği şeyi kaydetti; buna göre “sinek kuşları vahşidir.”

Paylaştığı içgörü: Kırmızı çiçekler ve sinek kuşları birlikte evrimleşerek nektarı tozlaşma hizmetleriyle değiştirdiler. Bu nedenle kuşların kırmızıyı özellikle iyi görmelerini sağlayan ek bir fotoreseptöre sahip olmaları şaşırtıcı değildir.

Bayan McMackin de Dr. Barnes ve her ikisi de, peyzaj tasarımına sürdürülebilir, biyolojik çeşitliliğe sahip yaklaşımları destekleyen, peyzaj profesyonelleri ve hırslı bahçıvanlardan oluşan bir üyelik organizasyonu olan Ekolojik Peyzaj İttifakı'nın aylık bültenini düzenli olarak okuyor.


Her ikisi de Nebraska'daki Doğa Koruma Dairesi'nin bilim direktörü Chris Helzer'in “Kır Ekolojisti” adlı eserinden ve çayır topluluğundaki bitki ve canlıları konu alan fotoğraflarından keyif alıyorlar. “O, bu yaşam alanının ön saflarında yer alan biri” dedi Dr. Barnes, “daha fazla bilgi sahibi olmama yardımcı oluyor.”

İngiltere'den çayır yapımına dair ipuçları


Her iki bahçıvan da uzaktan gelecek bir e-postayı sabırsızlıkla bekliyor: Doğacı peyzaj mimarı ve yazar Dan Pearson ile İngiltere'nin batısında bahçecilik yapan ortağı Huw Morgan'ın haftalık şovu Dig Delve.

Dr. Barnes, çimlerin hakim olduğu tarlalarını, toprak işlemeye veya başka bir toprağa müdahaleye ihtiyaç duymadan çiçekli çayırlara nasıl dönüştürmeyi başardıklarını okuduğunda büyülenmişti. Eğer sadece kalın bitki örtüsüne aşırı tohum atmaya çalışsalardı başarısız olurlardı. Ancak başarılı oldular çünkü Birleşik Krallık'ta kayıtlı, otlarla hemiparazit olan, yıllık bir tür olan sarı çıngırakın (Rhinanthus minör) tohumunu içerdiler.

Hemiparazitik bitkiler besin maddelerinin bir kısmını fotosentez yoluyla elde eder, ancak diğerlerini konukçu bitki dokularında yetişen haustoria adı verilen kök benzeri yapıları kullanarak çalarlar. Bu durumda, bu durum otları bazı kır çiçeklerinin tutunmasına izin verecek kadar zayıflattı. Aha!


Dr. Barnes, kendi bölgesinde aynı şeyi yapabilecek ve çayır tasarımında kendisine yardımcı olabilecek yerli hemiparazitleri tespit edip edemeyeceğini merak etti. Şu anda ahşap beton (Pedicularis canadensis) ve Hint boya fırçası (Castilleja indivisa) ile deneyler yaparak “doğanın bahçeye daha iyi yaptığını kullanarak” dedi.

Otlar ve sazlar (Carex) konusunda uzmanlaşmış bir toptancı olan Hoffman Nursery'nin aylık GrassSolutions e-postasında sıklıkla paylaşacak iyi ipuçları buluyor. E-postalar, Hoffman personelinin blog gönderilerini ve başka yerlerden önerilen makalelerden alıntıları birleştiriyor. Fikirler arasında Dr. Dr. Barnes'ın son dönemdeki ilgi odağı çimen benzeri bitkilerin kentsel yaşam alanlarında ve yeşil çatılarda kullanılmasına yönelik öneriler içermektedir.

Ancak ilgisini çekmek ve kendi haber bülteninde yer almak için konuların onun özel bahçecilik koşullarına uyması gerekmiyor. Aşırı asidik toprağı, yıllık 50 inç yağış miktarı ve eksi 6 ila 116 derece Fahrenheit arasındaki mevcut sıcaklıkları ile Bölge 8b bahçesinin çoğu abone için tipik bir senaryo olmadığını biliyor.


Ayrıca geyikler, sincaplar, armadillolar ve yaban domuzları da var. Evet yaban domuzları.

“Burada yaşadığımız ilk yıl, bir sabah dışarıda yürüdüm ve sanki birisi arka bahçemizdeki yarım basketbol sahası gibi bir alanda yeke veya traktör sürmüş gibiydi” diye anımsıyor Dr. Barnes. “Kesinlikle korkunçtu.”

Şimdi, ahşap direkler arasına dizilmiş iki paralel, bir buçuk metre yüksekliğinde kaynaklı tel örgüden oluşan çift çit, hareketle etkinleştirilen fıskiyeler gibi bahçeyi keşfetmek (veya sürmek) isteyen çeşitli türlerin erişimini kısıtlıyor.

Bahçıvanların hayvan maceraları hakkında özel bir haber bültenine abone olan veya başka bir bahçıvanlık konusuyla ilgili favori bir kaynağı önerebilecek olan var mı? Paylaş. Dinliyor.


Margaret Roach web sitesinin ve podcast'in yaratıcısıdır Bahçeye giden bir yolve aynı isimde bir kitap.

Bahçecilikle ilgili bir sorunuz varsa, bunu gardenqanda@Haber adresinden Margaret Roach'a e-postayla gönderin. Bunlara gelecekteki bir sütunda cevap verebilir.