Bakan Çavuşoğlu ABD’deki temaslarına devam ediyor

zenrcade

Active member
Bakan Çavuşoğlu ABD’deki temaslarına devam ediyor class=”medyanet-inline-adv”>

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu’na katılmak için gittiği ABD’nin New York kentinde sayı mevkidaşı ile görüşme gerçekleştirdi.


Bakan Çavuşoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ile tek araya geldi.



Dışişleri Bakanı akabinde Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, temasları kapsamında Türkevi’nde İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney ile görüştü.

class=”medyanet-inline-adv”>

Bakan Çavuşoğlu, temasları kapsamında BM Genel Merkezi’nde Malezya Dışişleri Bakanı Saifiddun Abdullah ile görüştü.



Bakan Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu’yu kabul etti.

Çavuşoğlu, tek görüşme dahi BM Genel Merkezi’nde Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile gerçekleştirdi.





“ROHİNGA MÜSLÜMANLARI TEMEL HAKLARINDAN MAHRUM”

Çavuşoğlu ayrıca, Bangladeş tarafından plânlı Rohinga Krizine Dair Yüksek Düzeyli Yan Etkinliğe katılarak konuşma yaptı. Söz konusu toplantıya eşbaşkanlık ettiği için gerçekten sayı mutlu olduğunu tamlayan Çavuşoğlu, “Yarım yüzyıldır Rohinga Müslümanları temel haklarından mahrum kalmış ve temel ihtiyaçlarını karşılamaktan mahrum kalmış merkezde. Ne yazık ki uluslararası topluluk bile yerde konuya ilgisini yitirmekte” dedi. Bangladeş’in 1 milyondan fazla Rohinga’ya ev sahipliği yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, Bangladeş’in yerde krizdeki en önemli külfeti çektiğini belirterek, “Elbette atlas bile yerde yükü paylaşmak için henüz fazla şey yapması lazım. Biz kendi açımızdan hem birden ihtiyaçları karşılayan, hem dahi gelir oluşturacak faaliyetleri destekliyoruz. İnsani yardım faaliyetlerini destekliyoruz ve tıpkısı zamanda Cox’s Bazaar’bile bizim hastanemiz 1000 500 kişiye her gün hizmet sunuyor. Bunun yanında Bangladeş’le beraberce yardım çalışmalarına katılıyoruz” dedi.

class=”medyanet-inline-adv”>

Söz konusu toplantıya katılmadan önce Türkevi’nde MIKTA Dışişleri Bakanları Toplantısına reislik ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, “Burada Rohingaları ve Bangladeş’i üye devletlerle beraberce nasıl destekleyebileceğimizi yani Meksika, Endonezya, Kore ve Avustralya’yla nasıl destekleyebileceğimizi dahi görüştük” dedi. Myanmar’daki askeri darbenin Bangladeş’teki Rohingaların durumunu henüz bile zorlu hale getirdiğine uyanıklık cazip Çavuşoğlu, “Bizim Rohingaların temel haklarını sağlamak için çaba göstermemiz gerekiyor. Aynı zamanda onların bile gönüllü olarak Myanmar’a güvenli şekilde dönüşlerini sağlamak bizim sorumluluğumuz. Geçen ağrı Uluslararası Adalet Divanı, Myanmar’ın öncül itirazlarını reddetti ve Gambia’nın talebini kabul etti. Biz Gambia’ya yerde liderliği için sayı teşekkür ederiz. Bunun yanında uluslararası camianın üyelerini dahi mali olarak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından kurulmuş olan fona dayanak yapmaya çağırıyoruz. Rohingalar gerçekten dahi modern zamanlarda gördüğümüz en yetişkin trajedilerden birini yaşıyor. Bu yardım çabalarının yanı sıra tıpkısı zamanda Rohinga davasını bile uluslararası gündemde yüksekte tutmaya çalışmalıyız. Rohingalar evlerine benzemek istiyorlar, doğruluk istiyorlar. Bizim görevimiz dahi onlara yerde haklı davalarında yardımcı olmak, onların yanında durmaktır” dedi.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.