Arılar yapar. Ve sen de.

zenrcade

Active member
Tıpkı uygun şekilde desenli kumaş veya birkaç fırlatma yastığı tüm bir odayı çalıştırabilir ve koşmaya çalışırsa, Coleus bahçede çalışır.

Zor – imkansız mı? – Çeşitleri bu kadar farklı bir konsantrasyon ve renklerin yapraklarındaki yerini gösteren başka bir bitki düşünmek. Coleus'un görünüşte sonsuz genetik ifadeleri, bir konteyner veya bütün bir yatağa dikilen bir bahçıvana ilham verebilir, bu da renk, rengi sürekli olarak bir dizi donsuz ay boyunca ödünç veriyor.

Uzun süredir devam eden bir anaokulu ve tutkulu Coleus yetiştiricisi olan Chris Baker'ın deneyimi kanıt olarak gönderilebildiğinde, bu bitkiler de oldukça renksiz bir yaşama katkıda bulunur.

Bay Baker, büyükannesinin lavabosunun üzerindeki pencere eşiğini hatırlıyor, burada küçük bir bardak suyun büyükanne Gert'in kök saldığı Coleus kesimlerinin en son turunu tutuyor. Hawaii gömleğinin botanik eşdeğeri ile karşılaştırdığı “çılgın renkleri” silinmez bir izlenim bıraktı. Resim onlarca yıl sonra Coleus'u kendisini yaymak için uygulamaya geldiğinde – bir pencere üzerine değil, bir seraya.

Ohio Eyalet Üniversitesi'nden müzik tamamladıktan sonra mütevazı kariyer hedefini “rock yıldızı” olarak belirleyen Bay Baker, Nurseryman'a ve daha sonra zamanla Coleus Breeder'a dolaylı yolu.

“Doğru işe yaramadı,” dedi. “Bu yüzden sona ermek için bir taksi aldım ve bir gece kulağımda durduğumda, dedim ki: 'Sanırım başka bir şey yapmalıyım.'”

Bir seradaki bir iş, kendisi ve Columbus yakınlarındaki Ohio, Alexandria'daki eşi Nancy Nancy'nin kendi bahçe merkezini açmasından önceki ilk adımdı. Bugün oğlu Nick ve gelini Pam, aile şirketi fırıncılar Acres-Gerzhaus'u devraldı, ancak anaokulunda bir sera Chris Bakers alanı olarak kaldı. Kozmik Nick, Pams Glam ve ayrıca başka bir aile üyesi için kendi çeşitlerinin çoğu da dahil olmak üzere sevgili cinsinin ayaklanmasıyla dolu olan.

Bir hibridizatör oluşumu

Bay Baker, Mayıs ayında ölen bir Coleus yetiştiricisi olan Ken Frieling ve 2013'te ölen Bay Friel'in ortağı Tom Winn'den elle aşağı bitkilerden bir hediye ile üremeye başladı. Bay Frieling, Bay Baker'a, daha fazla kullandığı büyük envanteri – daha fazla kullandığı büyük envanterine sahip olduğunu söyledi. Bay Baker, Frost vurmadan önce onu kurtarmak istiyor mu?

Baker's Acres'te, düşük sezon için halka kapalı bir serada bir serada sakladı. Çiçekleri olan kabul edilen bitkiler tohumlara gitti ve özveri ile sera zemine dikildi.

“Tüm tohumlar asfalt taşlarının çatlaklarına düştü,” diye hatırladı Bay Baker, “ve bu küçük fideler ortaya çıktı. Ve dedim ki:” Ah, buna bak. ” Ve ben de başladım.

Fideler onu düşündürdü: “Vay canına, ya onu geçip geçiyorlarsa?” Böylece, ilk kasıtlı şekilde melezleme çabalarında, poleni bitkiden küçük bir fırça ile hareket ettirdiğinde büyüteçle yaptı.

Süreç, sarı ile kırmızı kaplı bir çeşitliliği geçmek her zaman kolay değildi, örneğin turuncu değil garanti edilmedi ve “güneşte kalkacak iyi bir pembenin elde edilmesi zor” dedi. Ve sıkıcı olabilir.

Bu yüzden dışarıya bazı bitkiler koydu, “ve arılar benim için yaptım ve ben de aynı sonuçları aldım ve dedim ki:” Bu çılgın. ” Büyüteç attım ve arıların yapmasına izin verdim ve işte buradayız.

Her yeni nesil olasılık olduğunda ve damızlık seçimi – seçim süreci, bitki yetiştiriciliğinin temeli – hangi alt kümenin bir sonraki tura sürüldüğüne karar vermektir. Matematik vahşi: Son 10 yılda, Bay Baker, yılda 10.000 ila 20.000 tohum ektiğini söyledi ve “Muhtemelen her seferinde 10 ila 20 iyilik alıyorum.”

Name değerinde bir bitkiyi tanımlar tanımlamaz, klonlama – kesimler – artık tohumlarla değil.

Sadece renkten daha fazlası için üreme

Bay Baker, toptan kaynaklardan göze çarpan bir seçim yapmış ve yıllarca süren çaba harcayabilirdi (ancak tüm şaşkınlık). Uluslararası Coleus toplumu, Avustralya'daki bölgelerde Güneydoğu Asya'nın bazı bölgelerinde bulunan küçük bir aile olan 1.800'den fazla Coleus scutellarioides kayıtlarına sahiptir.

Mağazalarda kaç kişinin mevcut olduğu tahminleri yaklaşık 400 ila 500 çeşidi arasındadır. Önerdiği derin listelerle posta siparişi için iki kaynak, Michigan, New Hudson'da 200'den fazla çeşidi olan Rosy Dawn Garden ve Portland, NY'da yaklaşık 140 ile Taylor Greenhouses.

2003 yılında Florida Üniversitesi'nde belirlenen üreme programı da Coleus pazarını önemli ölçüde etkiledi. Çeşitler, Ball Floraplant ve kanıtlanmış kazananlar gibi iyi bilinen bahçecilik ticaretleri tarafından adlandırıldı ve ticarileştirildi.

Ancak Bay Baker gibi daha küçük, bağımsız yetiştiricilerin çalışması, pazarda yaratıcı ve Coleus'un gelişmekte olan görünümü. Sera evleri, mevcut üremede kullanılan ve perakende müşteriler için envanteri yayan 125 stok sistemi altındaki kendi çeşitlerinden 50'sidir.

Modern yetiştiriciler sadece yaprak rengine değil, yaprak boyutu ve şekil gibi özelliklere de odaklandı.

Diğer önemli üreme talimatları, bir zamanlar bir gölge yılı olarak, bahçenin daha güneşli bölgelerine uyarlanmış olan Coleus'un, bahçıvanlar için bu yapraklarla ilgili olduğu için çiçeklenme geciken bitkilerin yaratıldığı anlamına geliyordu. Başka bir hedef: bitkiler daha fazla dallanma ve gür kalma eğilimindedir.

Baker, “Eski çeşitleri şubeye getirmek için üst kısı sıkmak zorunda kaldılar.” Dedi. “Her nasılsa bu gene yapışmış gibi görünüyorum çünkü şimdi deli gibi gittiğim yeni fideler.”

Bu bekçilere şube yöneticisi serisi olarak adlandırdı, ancak her zaman bir çeşitlilik karakterize eden geleneksel iyi görünüm değildir. “Arada sırada o kadar çirkin bir fide alıyorum ki bir ismi hak ediyor,” dedi “hatalı bir nükleer reaktörün yanında büyümüş gibi garip görünen yaprakları olan siyah bir Coleus.”

Çernobil'deki akşamına merhaba deyin.

Sevdiğiniz bir Coleus bulursanız ve gelecek yıl tekrar alacağınızdan emin olmak istiyorsanız, sonbahardan ilk donmadan önce işi getirin ve bir pencerenin yanına koyun, dedi Bay Baker, GrandMan Gert gibi yapın.

“Mart ayı ortasında, sadece üç inçlik bir kesim gibi küçük bir kesim yapın ve suya koydu,” dedi ve üzerine bir santimetre kök alır almaz, biraz kire koyar ve Mayıs ortasına kadar gitmeye hazır bir bitkiniz var. Çok kolay. “

Margaret Roach web sitesinin ve podcast'in yaratıcısıdır Bahçeye Bir YolVe aynı adlı bir kitap.

Konut binalarındaki gayrimenkul mesajları için haftalık E -Email güncellemeleri için buraya kaydolun.