New York'lu bir çift ormandaki bir kulübeyi nasıl rustik bir dinlenme yerine dönüştürdü?

zenrcade

Active member
Natale Adgnot ormanda bir kulübe sahibi olmanın çekiciliğini her zaman anlamadı.

Kocası Sebastien Adgnot, yıllarca çiftin Brooklyn'deki evinden New York ve New Jersey'in kuzeyindeki rustik ev ilanlarını araştırdı. İnternet teknolojisinde çalışan ve hevesli bir sinek balıkçısı olan 45 yaşındaki Adgnot, “Ama eşim bana 'Hafta sonlarımı göl evinde bir yerlerde geçirmemin imkanı yok' dedi” diyor.

49 yaşındaki sanatçı Adgnot, “Ben aslında bir şehir insanıyım” diyor. Taşradan bir ev satın alma fikri onun için söz konusu değildi çünkü New York'taki enerjiyi ve sanat camiasını seviyordu, yalnızca şehirdeki bir stüdyoda çalışabileceğini varsayıyordu ve bunun için para sahibi olma fikri İkinci bir evde kalmayı sevmiyordu.

Salgının patlak vermesi Bay Adgnot'a bir fırsat sundu. Artık 16 yaşında olan çocukları Esmé ile birlikte evde yaşayıp çalışamayacak kadar kalabalık hale gelince Bayan Adgnot, 2020 yazında Livingston Manor, New York'ta bir aylığına bir ev kiralamayı kabul etti.

Ve oraya vardığında aşık oldu. “Tüm sanat eşyalarımı oraya sürükledim ve bir aydınlanma yaşadım: Aslında New York şehrinin dışında çalışabilirim” dedi. Ayrıca bölgede gelişen bir sanat ortamının olduğunu da keşfetti. Ve itiraf etmeliydi ki ağaçların arasında uyanmanın güzel bir yanı vardı.

Ay bittiğinde çift bir ev almaya karar verdi ve aynı şeyi yapan sayısız New Yorklunun daha olduğunu keşfetti. Mevcut az sayıda mülk olduğundan, New Paltz'da 1980'lerde kit olarak inşa edilmiş, daha önce reklamdaki fotoğraflara baktıktan sonra göz ardı ettikleri harap bir ahşap kulübeye daha yakından baktılar.

Bayan Adgnot, “İç mekanlar 'Twin Peaks' gibiydi” dedi. “Ahşap üzerine ahşap, çok korkutucu bir şekilde. Gerçekten biraz hayal gücünüz olması gerekiyordu.”

Evi bizzat incelediklerinde, evin bekledikleri kadar karanlık ve pis olduğunu gördüler. Ancak hemen arkasında özel bir gölet olması ve Bayan Adgnot'un stüdyoya dönüştürebileceği yine kütüklerden yapılmış çift garajın olması hoşlarına gitti. Birkaç başka seçenekle onu satın aldılar ve o yılın Ekim ayında 540.000 $ karşılığında satın alma sözleşmesini imzaladılar.

Bay Adgnot'un bir ev sahibi olarak ilk görevi: evdeki ilk öğleden sonra ölü bir geyiği iple göletten çıkarmak.

“Hoş geldiniz ev sahibi” dedi. “Geyiği ormana götürdüm ve iki gün sonra geriye hiçbir şey kalmamıştı. Bu ormanda tonlarca hayvan var ve onlar benim için sorunu çözdüler.”

Bundan sonra her şey bir araya geldi. Yenilemelerine yardımcı olacak profesyoneller ararken geçici olarak eve taşındılar. Bayan Adgnot internette arama yaptığında New York City'de yaşayan bir mimar olan Lynn Gaffney'i buldu. Bayan Gaffney sadece proje konusunda heyecanlanmakla kalmadı, aynı zamanda o ve Bayan Adgnot zaten Brooklyn'de komşu olduklarını keşfettiler; stüdyoları tesadüfen aynı binadaydı.

Bayan Gaffney, “Mekanları ve tarzları hakkında konuşmalarından bile harika müşteriler olacaklarını biliyordum” dedi. “Evin kendisi başlı başına bir meydan okuma olurdu.”

Birlikte ana kabini kapsamlı bir şekilde yenilemeyi, bir toprak savak eklemeyi, garajı Bayan Adgnot için bir stüdyoya dönüştürmeyi ve binaları birbirine bağlamak için kapalı bir yürüyüş yolu inşa etmeyi planladılar.

Pro-line Home Improvements tarafından yenilenen 2.600 metrekarelik eve girmek için artık beyaz meşe panellerle donatılmış çamur odası, ayakkabı rafları ve entegre bir bank içeren düz çatılı küçük bir ek binadan geçmeniz gerekiyor. Yaşam alanının geri kalanı bir adım daha yüksektir.

Bayan Adgnot, Japonca giriş sözcüğünü kullanarak, “Bu genkan,” dedi. Ailesinin üç yıldır Tokyo'da yaşadığını anlattı. “Japonya'da en küçük odalarda bile eve girmek için merdiven çıkmanız gerekiyor çünkü ayakkabılarınızı ve üzerlerindeki kiri dışarıda bırakıyorsunuz.”

Oturma odasında ve mutfakta, alanı bölen duvarları ve dekoratif kütükleri söküp açtılar ve kalan ahşap beyaz boyayı boyadılar. Bir yemek odası ve ikinci bir oturma alanı oluşturmak için eski sundurmayı çevreleyip yalıttılar ve daha önce sürgülü veranda kapısının bulunduğu yerleşik bir bank eklediler.

İnşaat Temmuz 2021'de başladı ve büyük kısmı Mart 2022'de tamamlandı. Maliyeti 400.000 dolar civarındaydı. O zamandan bu yana çift, dikkatlerini çevre düzenlemesine çevirdi, açık havada odun ateşinde ısıtılan sedirden yapılmış bir spa küveti kurdu, göleti balıkla doldurdu ve Bay Adgnot'un sinek balıkçılığı yapabilmesi için küçük bir tekne satın aldı.

Bay Adgnot, iş tamamlandığında, rustik inzivaları hakkında “Bunda cennet gibi bir şeyler var” dedi. “Bu evin sınırlarını zorladık ve olmasını istediğimiz her şeyi yaptık.”

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.