Kooperatifim belki de bilerek beni bunaltıyor. Ne yapabilirim?

zenrcade

Active member
S: Manhattan'daki kooperatifimin yönetim kurulunun misilleme yapması riskiyle karşı karşıya olduğumu düşünüyorum. 2018 yılında bina yöneticisinin hesabımdaki bir hatayı düzeltmesi gerekiyordu ancak asılsız gecikme ücretlerini hiçbir zaman kaldırmadı ve o zamandan beri daha fazlasını ekledi. Yönetim, aylık maliyetlerime uygulamak yerine bakım ödemelerimin bir kısmını bu gecikme ücretlerini ödemek için kullandı. Kooperatif yönetim kurulunda yer almak için yarıştım ancak birkaç gün içinde bu asılsız suçlamalara dayanarak “tahliye”ye varan “tedavi bildirimleri” aldım. Kurul ilk seferde evraklarını doğru şekilde sunmadı ancak konut mahkemesine yeniden sundu. Bundan sonra ne yapacağım?

A:
Tahsilat bildirimlerine zamanında yanıt vermeli ve kooperatifinizin yönetim belgelerinde belirtilen prosedürü izleyerek borca itiraz etmelisiniz. Hesap hatasının kanıtını ve ayrıca binanızın yönetim kurulu veya yönetim temsilcisiyle yaptığınız ilgili tüm iletişimleri ekleyin.

Leni, “Kooperatife aylık ödemelerinizi diğer ücretlere değil de düzenli bakım ücretlerinize uygulamasını söylediğinizi kanıtlayamazsanız, kooperatifin faturalama personelinin fonları nasıl tahsis ettiğine itiraz edemeyebilirsiniz” dedi. Morrison Cummins. Cozen O'Connor'daki Kat Mülkiyetleri ve Kooperatifler Uygulama Başkanı. Ödemelerinizin aylık aidatınıza yansıtılmasını istediğinizi gösteren belgeleriniz varsa, bu belgeleri Kurula vereceğiniz cevaba ekleyin.

Bayan Cummins, mali anlaşmazlığın mahkemeye gitmesi durumunda, sizden gerektiği gibi ücret aldığını kanıtlama yükümlülüğünün kooperatifte olacağını söyledi. Kooperatifin iddialarına yanıt verme ve hataların kanıtlarını sunma fırsatınız var. Hak kazanırsanız, kooperatifin yasal ücretlerinizi ödemesi gerekebilir. Aksi takdirde binanın yasal ücretlerini ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bayan Cummins, “Dava açılmadan önce hem siz hem de kooperatif, her bir pozisyonun gücünü doğrulamak için kayıtlarınızı kapsamlı bir şekilde incelemelisiniz” dedi.

Yönetim kurulunun size misilleme yaptığı konusunda haklı olabilirsiniz ancak bunu kanıtlamak zor olabilir. Hangi kanıtın var? Benzer durumdaki diğer hissedarlara farklı davranıldığının farkında mısınız?

Colbert Law, LLC'de emlak avukatı olan Joseph Colbert, “Kooperatifin hukuki davasının zamanlamasının hissedarın yönetim kurulu adaylığıyla aynı zamana denk gelmesi mümkündür” dedi.

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.