Kooperatif komşum bakımını hiçbir zaman zamanında ödemiyor. Yapabilir miyiz?

zenrcade

Active member
S: Harlem'de 10 birimlik kumtaşı kooperatifinin yönetim kurulundayım. Bakım ücretlerini düşük tutmak istiyoruz ve her hissedarın zamanında ödeme yapacağına güveniyoruz. 11 yıldır burada yaşıyorum ve borcunu asla zamanında ödemeyen bir hissedar var. Bunu ona hatırlatmak için onu yakalamalıyız. İyi bir adam ama bir yetişkin ve parası yok. Davranışı bizim için sinir bozucu ve adil değil. Kişisel yaklaşımın tükendiğini düşünüyoruz. Otomatik ödeme ayarlamasını isteyebilir miyiz? Onu yasal olarak ödemeye nasıl zorlayabiliriz?

A:
Sizinki gibi daha küçük bir binada, kronik olarak borcunu ödeyemeyen bir ortak, binanın mali durumu üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olabilir.

Manhattan'daki Nadel & Ciarlo, PC'de emlak davalarıyla ilgilenen ortak Michael J. Ciarlo, “Geç ödemeye devam ederse bazı sonuçları olması gerekiyor” dedi.

Binanın gecikme ücretlerinin alınmasına izin verip vermediğini görmek için kooperatifin kira kontratını kontrol edin.

New York Eyaleti emlak kanunu, geliri kısıtlı kooperatifler için istisnalar olmasına rağmen, kira kontratının izin vermesi halinde kooperatiflerin aylık bakım maliyetlerinin yüzde 8'ine kadar geç ödeme faizi olarak tahsil etmesine izin veriyor. (Genellikle bir kooperatif, eğer kira sözleşmesi buna izin vermiyorsa, hissedarlara otomatik ödeme gibi koşullar dayatamaz.)

Kat mülkiyeti kira sözleşmeniz gecikme ücretlerini karşılamıyorsa yönetim kurulu, hissedarların bir kısmının onayını gerektiren değişiklik sürecini başlatabilir. Bay Ciarlo, yeni bir hükmün, gecikme ücretlerinin kira sözleşmesinde ek kira olarak değerlendirilebileceğini söylemesi gerektiğini, bunun da yönetim kurulunun birimin mülkiyeti için konut mahkemesine başvurmasına olanak tanıyacağını söyledi. Ayrıca, yasanın değişmesi durumunda kurulun hükmü değiştirmek zorunda kalmaması için, özellikle yüzde 8 değil, yasanın izin verdiği en yüksek ücret miktarını da sağlamalıdır.

Manhattan'daki Schwartz Sladkus Reich Greenberg Atlas LLP'nin ortağı Steven D. Sladkus, diğer bir yaklaşımın, bakım ücretlerinin zamanında ödenmediği her durumda, kooperatifin mektupların taslağı için ödediği yasal ücretleri sayarak yasal talep mektupları göndermek olacağını söyledi.

Bu, hissedarın dikkatini çekmezse, kooperatif sakıncalı bir davranış bildirimi yayınlayabilir ve devam eden kirasının hoş karşılanıp karşılanmadığını değerlendirmek için özel bir toplantı düzenleyebilir. Bu, fesihle sonuçlanabilir.

Bay Sladku, “Kronik borcunu ödemeyen birinin saldırgan davranıştan suçlu olduğunu varsayıyorum” dedi ancak fesih uygulamasının yasal olarak zor olabileceği konusunda da uyardı.

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.