Komşularım bütün gün ot içiyor ve eklemi kokuyor

zenrcade

Active member
S: Kuzey Manhattan'daki bir işbirliğinde hissedarım. Yeni komşular sabah erkenden başlayarak tüm gün esrar içeri girdi ve sigara içti. Koku çok güçlü, koridorlara nüfuz ediyor ve koridorda ve köşede bulunan birimime sürücüler. Dairenizde sigara içme hakkına sahip olduğunuzu biliyorum, ancak kokunun tahammül edilmesi zor ve nihayet hisselerimi satma yeteneğim üzerindeki etkisi konusunda endişeliyim. Sanırım size bir mektup yazmalı ve dairenizi havalandırmanızı ve bir hava filtresi kullanmanızı istemeliyim. Cevap vermezsen ne yapmalıyım?

A:
Kesinlikle komşularınıza bir mektup yazabilir ve ünitenizi daha iyi havalandırmanızı isteyebilirsiniz. Ancak bu sorunu çözmeyebilir.

Bir hava temizleyici kullanmayı veya başka adımları atmayı kabul etseniz bile, kokular seyahat edebilir. Genellikle yaşa, bir binanın yapısına ve hava sayılarının işleyişine bağlıdır.

Kat mülkiyeti ve kooperatif binaları için bir yönetim danışmanı olan Folson Group başkanı Mark Foley, kapınıza hava strapipping ekleyerek ve uygun bir tıpa kullanarak dairenizi korumaya çalışabilirsiniz. Bunları komşularınızın kapısı için de sunabilirsiniz. Sadece ot dumanınızın dairenize nüfuz ettiğini bildiğinizde yaklaşımınızın dost olduğundan emin olun.

Bunların hiçbiri işe yaramıyorsa, Manhattan'da bir emlak avukatı Debra Guzov, sorunu genel müdürünüze ve kooperatif yönetim kuruluna getirme hakkınız var. Sigara içme ve kokular hakkında ne söylediklerinizi görmek için tescilli kira sözleşmenize, ev kurallarına ve tüzüklerinize bir göz atın. Duman kısıtlamaları olmayan kooperatifler bile, diğer hissedarların evlerindeki sakin sevincini etkileyen koşulları yasaklayan rahatsız edici maddelere sahiptir.

Hükümet belgelerinizde doğru hükmü bulur bulmaz, aynı endişeleri olan komşuları arayın ve birlikte kurulla iletişime geçin. Zaman alıcı ve pahalı olan davalardan kaçınmak istiyorsunuz. Bu yüzden kendi kurallarınıza uymak için tahtaya basın.

Guzov, “Koopik kurulları, binayı hissedarların yatırımlarını koruyacak ve abartılamayacakları dumanlara izin verecek şekilde korumaktan sorumludur, binanın yönetimi neredeyse yansıtamaz” dedi. “Sorun değil.”

Konut binalarındaki gayrimenkul mesajları için haftalık E -Email güncellemeleri için buraya kaydolun.