Hamptons'a, evine dönmek istiyordu. Bunu karşılayabilir miydi?

zenrcade

Active member
Ryan Sherman'ın ilk işi annesinin çalıştığı restoranın önünde sigara izmaritleri toplamaktı. 12 yaşındaydı. Bir yıl sonra fıçıları değiştirmeye ve gümüş eşyaları parlatmaya başladı. “Ben bir dolandırıcıydım” dedi. “Her zaman çok çalıştım.”

Çevresindeki insanlar da öyleydi. Annesi restoranlar işletirken babası müstakil evler inşa ediyordu. Arkadaşlarının çoğunun ebeveynleri çalışıyordu ve arkadaşlarının çoğu da çalışıyordu; yaz aylarında, okuldan sonra, ellerinden ne geliyorsa. Bu şehirde yaşayan herkes çalışkandır” dedi. “Olmalısın.”

Ancak Bay Sherman ve kendisi gibi East Hampton, New York'ta büyüyen birçok kişi için sıkı çalışma, memleketlerinde başarıya ulaşmak için nadiren yeterli oluyor.

“Herkes aynı canavar tarafından canlı canlı yeniyor, apartman canavarı” dedi. “Burada başarılı olmaya çalışan herkesin mücadelesi bu. İnşaatta, peyzajda, perakendede çalışmanız umurumda değil; burada yaşamak için yeterli para kazanmıyorsunuz.”

Bay Sherman 2019'da emekli oldu. Batı Yakası'nda yaşadıktan ve Avrupa'yı dolaştıktan sonra kendisini şekillendiren yerle yeniden bağlantı kurmak istedi: “Evimi özledim ve onu yeniden deneyimlemek istedim.”

Ama o zaman bile farklı bir yerdi. Elbette çocukluğunda değişiklikler olmuştu: 11 Eylül birçok aileyi New York City'den uzaklaştırdı ve birkaç yıl sonra realite TV patlaması bölgeyi Bay Sherman'ın daha önce hiç yaşamadığı bir şekilde popüler hale getirdi. Kendisi, Kardashians gibi ünlülerin ve Bravo'nun “Real Housewives” serisinin oyuncu kadrosunun Hamptons'ı ziyaret etmeye ve Hamptons'ın sezonluk ihtişamını öne çıkarmaya başladığını söyledi. “İşte o zaman nüfus gerçekten değişmeye başladı” dedi. “Tam zamanlı ve yıl boyunca yaşayan sakinler, evlerini büyük paralara satıp başka yere taşınabileceklerini fark ettiler. Ve şimdi topluluktan olmayan yeni bir insan akını var.

Ancak Kovid salgınının getirdiği değişikliklerle karşılaştırıldığında hiçbir şey yok. Bay Sherman, “Sanki büyük bir bomba patlamış ve buradaki emlak piyasası patlamış gibiydi” dedi.

2023 sonu itibarıyla East Hampton'daki ortalama ev fiyatı, bir önceki yıla göre yüzde 40'ın üzerinde bir artışla 2,5 milyon dolardı. “40 yılı aşkın süredir çok çalışan ve çivi çuvallayan bir babam var” dedi. “Fakat benim kuşağım ebeveynlerimizin karşılayabileceği yolun aynısını karşılayamaz.”

1.200$ | Doğu Hampton, NY

Ryan Sherman, 32

Meslek: Medya uzmanı ve podcast sunucusu “Yüksek eğitimli”

Kendini kontrol etmek için: Bay Sherman'ın katıldığında podcasting konusunda hiçbir deneyimi yoktu. “Bunu en başından beri sıfırdan yaptım” dedi. Gayri resmi eğitiminde hatırlayabildiğinden daha fazla YouTube videosu vardı ve zamanla bir öğrenme eğrisine ulaştı. “İlk bölümden bu yana uzun bir yolculuk oldu” dedi. “İyi bir iş yapıyorum ve bundan gurur duyuyorum.”

Para kazanmak: Gelirinin çoğunluğu çeşitli şirketlere medya stratejisi konusunda danışmanlık vermekten gelse de, Bay Sherman podcast'ten yalnızca mütevazı bir gelir elde etti – ancak bu durum değişiyor. “Bu, şirketimin gelir elde ettiği ilk yıl ve maaşımı karşılayabiliyorum” dedi. “Oraya varmak güzel bir duygu.”

Hamptons'taki kiralama piyasası da uygun seçenekler sunmuyor. Birçok mülk sahibi, tam zamanlı ikamet eden birine bir yıllık kiranın daha düşük getirisini kabul etmek yerine evlerini sıcak havalarda daha yüksek fiyatlardan ziyaretçilere kiralamayı tercih ediyor.

Mevcut az sayıdaki kiralık daire genellikle ücretlerle orantısızdır. Sherman, “Tek yatak odalı bir dairenin maliyeti en az 2.500 dolar” diyor. “Burada insanlar gelirlerinin yüzde 50'sini rahatlıkla kiraya harcıyor.”

Çoğu kişi için en gerçekçi seçenek, boş yeri olan arkadaşlarına veya akrabalarına kira ödemektir. 2018 yılında yapılan bir anket, Long Island metropol bölgesinde 18 ila 34 yaş arasındaki genç yetişkinlerin yüzde 41'inin ebeveynleri veya diğer akrabalarıyla birlikte yaşadığını ortaya çıkardı. Sherman, “Bu muhtemelen şimdi iki katına çıktı” dedi.

Kendisi bu istatistiksel çerçeveye tam olarak uymaktadır ve ailesinin evinde ailesiyle birlikte yaşamaktadır. Bu, zaman içinde 1.000 ila 1.200 dolar arasında dalgalanan yönetilebilir bir kira ödemesine olanak tanıyor. “'Ah, neredeyse 33 yaşındayım ve aileme kira ödüyorum' diye düşünmekten rahatsız oluyordum” dedi. “Ama bunun çok yaygın olduğunu fark ettim.”

Pek çok tam zamanlı sakin gibi Bay Sherman da geçimini birçok farklı gelir kaynağından sağlıyor. “Tanıdığım çoğu insan iki veya üç işte çalışıyor” dedi.

Her zaman sanatsal çabalara ilgi duymuştur ve gelirinin çoğunu fotoğrafçılık, videografi ve medya danışmanlığı işlerinden elde etmektedir. Başlangıçta tarih okudu ve yalnızca geçmişe değil, aynı zamanda günümüz dünyasındaki farklı bakış açılarına dair doğuştan gelen bir merakla Hunter College'dan Lisans Diploması aldı. Bu yüzden 2021'de “Highly Educated” podcast'ini başlattı.

“Şovun püf noktası, getirdiğim her konuğun beni ve tüm dinleyicilerimi daha eğitimli hale getirmesidir” dedi. “Sünger gibi olmak istiyorum. Ben hep böyleydim.”

Beraberinde her biri Hamptons'ı ve bazı açılardan dünyayı yeni bir şekilde ortaya çıkaran bir bakış açısı sunan bir dizi misafir getiriyor. Sanatçılarla, polis memurlarıyla, DJ'lerle ve çevrecilerle röportajlar yaptı. “Davet ettiğim ilk misafirlerin hepsi burada geçimini sağlamaya çalışıyordu” dedi.

Bir bölümde barmen Eiji Shiga, onlarca yıl öncesinden hikayeler anlatıyor; Bir diğeri ise emlak piyasasını anlamaya çalışan emlakçı Freddie Smith ile yapılan bir sohbet. Podcast, Hamptons'ın nasıl değiştiğini ve değişmeye nasıl devam edebileceğini ele alıyor.

Bay Sherman, “Her şeyi doğru yapan ve her şeyi yürütmeye çalışan iyi bir aile gördüğümde bu beni üzüyor” dedi. “Tüm gün paralarını karşılayamayacakları bir ev için para biriktirmeye çalışan, sonra da eve gidip çocuklarına bakmak zorunda kalan adamlara üzülüyorum. Bir Long Islandlı olarak bu beni üzüyor. Bence kahretsin, ebeveynlerimizin bununla uğraşmasına gerek yoktu.”

Birlikte büyüdüğü ya da görüştüğü kişilerin çoğu, uzun çalışma saatlerine rağmen (bazen istihdam edildikleri) hizmet sektöründe çalışmaya gücü yetmeyen türden işçilerdir. Dolayısıyla hafta sonları, hafta boyunca yapılan işlere çok benzeyen görevlerle karakterize edilir: çamaşır yıkama, fırçalama, yabani otları temizleme.

Bay Sherman, “Belki yaz aylarında iki plaj gününüz olur,” dedi. “Ve burada yaşamanın ne kadar güzel olduğundan ve ne kadar şanslı olduğumuzdan bahsediyoruz. Ancak yaşadığımız yerin tadını çıkaracak ve kucaklayacak zamanımız yok. Her gün kendinizi yukarı çekmekle ilgilidir.

Konut emlak haberleriyle ilgili haftalık e-posta güncellemeleri için buradan kaydolun.