Girişimcilik ve yatırım ekosistemi bir araya geldi

Sekkoz

Member
Girişimcilik ve yatırım ekosistemi bir araya geldi class=”medyanet-inline-adv”>

Turkcell’in düzenlediği “Turkcell Corporate & Ventures Day” etkinliğinde girişim ekosisteminin önde gelen isimleriyle Türkiye’dahi ve materyalizm fintech, blockchain, siber güvenlik, yapay zeka ve mobilite alanlarındaki güncel trendler ve gelişmeler tartışılırken, özel sektörün yeni girişimlere sunabileceği destekler ve girişim sermayesi yatırım fonlarının rolü dahi ele makbuz.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, yaptığı açılma konuşmasında şunları aktardı:

“Teknoloji alanındaki gelişmeler ve geniş kitlelerin hızlı internete erişimi ile beraberce teknoloji odaklı girişimlerin sayısı bile arttı. Ortaya kaynak fonlama ihtiyacı ise muayyen tek ölçüde kurucular tarafından karşılanabilse dahi henüz yetişkin kaynak gerektiren işler için girişimler, finansmana erişim namına kurumsal şirketler ve fonlarla tabiî tek etkileşime girdi. Ülkemizde dahi son zamanlarda yaşanan ivmelenmeyle beraberce zaman kurumsal girişim sermayesi yatırımları ön plana çıkmaya başladı. Nitelikli ve ölçeklenebilir teknoloji start-up’larının sayısının artması buraya olan yerli ve yabancı ilgisini dahi arttırdı. Çünkü yerli mühendislerimizin ve girişimcilerimizin problem fek becerisi ve inovasyon kabiliyeti sayı yüksek.

class=”medyanet-inline-adv”>

Biz yerde ekosistemde kendimizi konumlandırmak için Re-Pie Portföy Yönetim Şirketi ile ‘Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu kurduk. Öncelikli olarak nema potansiyeli yüksek, teknoloji odaklı girişimleri yerel ve global pazarlardaki hedeflerine ulaşmaları için desteklerken, farklı iş birliği modelleriyle dahi grup şirketlerimizle yerde girişimler arasında sinerji yaratıyoruz. Bundan sonraki süreçte Turkcell olarak, yapay zekâ, sanal gerçeklik, nesnelerin interneti, mobilite ve finansal teknolojiler gibi önemli fırsatlar barındıran teknolojilere odaklanacağız. Keza oyun sektörünü dahi özellikle NFT ve sayısal varlıklarla ilişki kurduğu ölçüde alımlı görüyoruz. Teknolojinin gelişimine liderlik fail Turkcell, teknoloji unsuru içeren ölçeklenebilir seviyedeki girişimlerle olan iş birliği ve yatırım fırsatlarını değerlendirmeye sürme edecek.”

class=”medyanet-inline-adv”>

Etkinlikte global telekom ve yatırım grubu açınık& (Etisalat) tarafından kurulan girişim sermayesi şirketi açınık& Capital tepe yöneticisi Kushal Shah ve Togg CEO’su Gürcan Karakaş bile ana konuşmacılar olarak yer öncü. Kushal Shah, konuşmasında bölgemizde ve dünyadaki yenilikçi teknolojilere değinerek girişim sermayesi ekosistemindeki gelişmelerden bahsetti ve kurumsal şirketlerin girişimciliğe sağlayabileceği katkılar üzerine görüşlerini aktardı.

Togg CEO’su Gürcan Karakaş ise “Akıllı Cihaz” ekseninde ele aldığı mobiliteyi, etrafında şekillenen teknoloji ve yaratacağı ekosistem kapsamında değerlendirdi. Etkinlikte fintech, blockchain, siber güvenlik, başdu yapay zeka ve mobilite olmak üzere yeni teknolojiler, materyalizm yatırım ekosistemi ve girişim sermayesi yatırım fonları başlıklarında plânlı panellerde ekosistemin önde gelen isimleri güncel konu başlıklarına üzerine görüşlerini paylaştı. Küresel yatırım ekosistemindeki gelişmelerin tartışıldığı panelde yer saha Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Ergin, “Bu yılı 50 milyon abd yatırım ile kapatmayı, önümüzdeki yıl ise 60 milyon dolara kadar yatırım yapmayı planlıyoruz. Kurumsal girişim sermayelerinin önemi sayı yetişkin, örneğin Turkcell hizmet aldığı girişimlere girişim sermayesi yatırım fonu üzerinden yatırım yaparken hem onları büyütüyor hem dahi yerde büyümeden faydalanıyor. Kurumsal şirketlerin ve holdinglerin kendi ekosisteminde büyütebileceği girişim sermayeleri kıymetli olacaktır” niteleyerek konuştu.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.