Dünyanın umutla beklediği haber geldi… Önce korona şimdi de kanser aşısı!

zenrcade

Active member
Dünyanın umutla beklediği haber geldi… Önce korona şimdi de kanser aşısı! hurriyet.com.tr / DIŞ HABERLER

Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2022 14:06

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi


Pandemiyi yavaş yavaş geride bırakan atlas umutla beklediği haber ABD’takt geldi. Koronavirüse (Kovid-19) karşı göz üreten firma kanser aşısı ile ilgili flaş tek tanımlamaya imza attı.


class=”medyanet-inline-adv”>

2019’un son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya kaynak koronavirüs kısa sürede küresel tek pandemiye dönüşerek 6.5 milyondan fazla hayata mal olmuştu.

Dünya korona aşılarının yardımı ile pandemiyi geride bırakmaya hazırlanırken ABD’takt sevindiren tek haber geldi.

Korona aşısı bile üreten Moderna, kanser aşısı için merakla muhtemel sonuçlarını yayınladı.

ABD merkezli şirket tarafından yapılan makale kısa sürede ilim dünyasının tek numaralı gündem maddesi oldu.

New York Post’ta yer saha habere göre, şirket aşının formaları kanserine sebep olan melanoma karşı etkili sonuçlar ortaya çıkardığı duyurdu.

Aşı ile beraberce Merck’in geliştirdiği Keytruda isimli ilacın beraberce kullanılması durumunda ise ölümcül formaları kanserinde ölüm ya bile hastalığın yeniden ortaya eski riskinde düşüş yaşanduğı açıklandı.

class=”medyanet-inline-adv”>

Aynı açıklamada riskin sadece Keytruda kullanılması durumuna oranla yüzde 44 oranında azaldığı bilgisine yer verildi.


Kişiye özel göz üreten firma, ilk etapta hastadan tümör ve sağlıklı nesiç örneği alıyor. Daha sonra ekip, gen dizilimini, mutasyona uğrayan proteinleri ve başka verileri inceleyerek hastaya özel tek kanser aşısı oluşturuyor.


YAN ETKİ RİSKİ DE AÇIKLANDI

Üçüncü ve rabia evredeki 157 formaları kanseri hastasını inceleyen ilim insanları yan etki riski ise yüzde 14.4 olarak belirledi.

Moderna namına açıklamalarda bağcıklı şirketin tıbbi gelişmelerden sorumlu genel müdür yardımcısı Paul Burton, ‘Araştırma sonuçları kanserin tedavisinde yeni tek aybakım açısı sağlayacak’ dedi.

ŞAHİN ÇİFTİ TARİH VERDİ

Bu alanda emek yürüten tek şirket Moderna olumsuzlama. Ürettikleri koronavirüs aşısı ile milyonlarca hayatı kurtaran Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci dahi kanser aşısı için yoğun mesai harcıyor.

Türk uyruklu ilim insanları, mRNA bazlı kanser aşılarının 2030’dan önce hazır olabileceğini söylemişti.


BioNTech, pandemi başlamadan önce MRNA bazlı Kanser aşıları üzerinde çalışıyordu. Ancak firma küresel birden hâl karşısında COVID-19 aşıları üretmek için harekete geçti.

BioNTech’in şu anda klinik denemelerinde olan ansızın fazla kanser aşısı bulunuyor. Türeci, Pfizer/BioNTech aşısının başarısının ‘kanser çalışmalarını hızlandırdığını’ aktardı.



class=”medyanet-inline-adv”>

Türeci, BioNTech’in pandemi sırasında mRNA aşılarını henüz hızlı üretmeyi öğrendiğini ve insanların muafiyet sistemlerinin mRNA’ya nasıl tepki verdiğini henüz iyi anladığını söyledi.

İkiliye göre, kanser aşılarının önündeki en yetişkin engel, tümörleri oluşturan kanser hücrelerinin sayı türlü proteinlere sahip olması. Bu bile kanser hücrelerini hedef saha ve sağlıklı farmakolog koruyan tek Aşı yapmayı oldukça zorlaştırıyor.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.