Birkaç kişi rüya evlerini doğrudan Hudson Nehri'ne inşa etti

zenrcade

Active member
Dana Sottile Mimarlık Üniversitede okuduktan ve New York'ta tasarımcı olarak çalıştıktan sonra, Garrison, NY'da kendi evini tasarladığında ne istediği hakkında net fikirleri vardı.

Ama aynı zamanda bir ev inşa etmenin o kadar sinir bozucu ve uzlaşmaz olabileceğini biliyordu ki bunu tek başına yapmak istemiyordu. Sadece beyin fırtınası ile ilgili fikirler ve ayrıntılarla başa çıkmaya istekli bir mimarla çalışmak istedi, aynı zamanda bina düzenlemelerini yerine getirmenin temelleri ve inşaat çalışmalarının koordinasyonuyla da çalışmak istedi.

65 yaşındaki Bayan Sottile, Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde bağımsız bir tasarımcı ve sanatçı olarak “Mimariyi doktora öğrencisi olarak okudum” dedi. “Ama lisanslanmadım çünkü mimarlık mesleğinin ilgilenmediğim çok şey içerdiğini hissettim.”

O ve kocası Kevin Reymond (69), zaten Manhattan'daki ana evlerinden hafta sonu kaçmak için garnizonda ikinci bir evi vardı, ancak Hudson Nehri'nde bir ev sahibi olmayı hayal ettiler.

2019 yılında nehir ve demiryolu hattı arasındaki bir araziye üç arsa içeren bir mülkten duydular. Acil Durum Yönetim Ajansı'nın Bundetrics'in sel bölgesinin üzerindeki bir ev için yeterince yüksekti, Bu yüzden Yaklaşık 1,2 milyon ABD doları için satın almak için bir anlaşma yaptılar ve müzakere ettiler.

Ülkede sadece bir akarsu olan iki mevcut ev vardı. Geçici olarak yaşanabilir eve taşındılar ve her iki yapının yerini almak için yeni bir ev planlamaya başladıklarından daha geçici bir ofis olarak kullanmak için diğer binaya bir uzatma kablosu taşıdılar.

“Vizyonum bu güzel manzarayla uğraşmaktı,” dedi Bayan Sottile. Ayrıca nehrin sınırsız manzarasını sunan bir oturma odası olarak camla dolaşan bir “vay oda” olmasını istedi. Oradan, “daha rahat olacak daha küçük, samimi alanlar” ve Bayan Sottile için bir sanat ve tasarım stüdyosu ve Bay Reyond için bir spor salonu olarak hareket edecek ayrı, daha küçük bir bina tanıttı.

Projede onunla çalışan birini araştırmak için Bayan Sottile üç farklı mimari şirketi koydu. “İnsanların gitmesine izin vermeliydim çünkü benimle gerçekten çalışmak istemiyorlardı,” dedi ve kendi fikirleriyle ilgilenen uzmanlar tarafından evden daha fazla ilgilenen uzmanlar tarafından hayal kırıklığına uğradığını da sözlerine ekledi. “Gerçekten dahil olmamı istemedin.”

Tekrar denedi ve Şubat 2020'de iki mimarla röportaj yaptı ve New York'ta Jeff Jordan'da istekli bir ortak buldu. Bay Jordan ayrıca Berkeley'deki California Üniversitesi'nde mimarlık okumuştu ve daha önce Bayan Sottile'ın sınıf arkadaşlarından biri için bir ev tasarladı. Şahsen tanıştıklarında, mükemmel bir oyun gibi görünüyordu.

“Dana istediği şeyi oldukça güçlü bir fikirle aldı,” dedi Jordan. “Yani onu dinlemek ve sonra ne yaptığını rafine etmekle ilgiliydi.”

Pandemi sırasında birlikte çalışmak için, Bayan Sottile'ın uzun bir masada üst üste oturan ve maske takan geçici ofisinde bir araya geldiler.

Ürdün, “Nehre uzun bir bakış gerçekten açık ve gerçekten dramatik” dedi. “Ama planınıza eklediğimiz şey, ağaçların ve bitkilerin yakınından evden donatılmış vizyon çizgileri ile iç avlu fikriydi.

Geldiğiniz 2.251 metrekarelik bir ev evi, aslında küçük avlular için iki kesikli bir kutudur. Üçüncü bir avlu evi 899 metrekarelik bir stüdyodan ve bir spor salonundan ayırır.

Bayan Sottile ve Bay Jordan malzeme paletini korudular. Büyük cam yüzeylerin ötesinde, evi İtalyan üreticisi S.anselmo ve kahverengimsi alüminyumdan ince, kahverengimsi tuğlalar giydiler. Oturma odasında, dış tuğla evin iç kısmına akar ve burada bir şömineli bir duvarı sarar.

Küçük gömme ışıkların bir takımyıldızı, oturma odası tavanından ve çatı çatısından dışarıda yayılır ve oda-yüksek camla ayrılmış iç ve dış mekanları birleştirir.

Bayan Sottile ve Bay Jordan'ın yakındaki ve yakınlarda ilginç beklentilere yönelik arzusu sunmak için New York merkezli peyzaj mimarisi şirketi çiftliği yüksek otlar ve eğrelti otları ile yendi. Huş, Servicberry ve Japon akçaağaç ağaçları; Ve kazı sırasında kurtarılan kayalar.

Terrain Work'ün ortağı Theodore Hoerr, “Manzara bir birey değil,” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “İnsanların rahat hissetmesi için görüş ve sığınak yönleriyle bir dizi farklı mekansal deneyim yaratmaya çalıştık.”

Proje Mart 2021'de eski evleri yıktıktan sonra, proje RTH inşaat şirketlerinin tamamlanması üç yıldan fazla sürdü, çünkü nehir bankalarının bir kısmının yeniden inşası gibi sürprizler yavaşladı. Toplam maliyet yaklaşık 5 milyon ABD doları ve Bayan Sotttile ve Bay Reymond geçen Eylül'de taşındı.

Ama hiç şüphe yok ki beklemeye değer ve maliyetler. “Bu ev hayatımızı değiştirdi,” dedi Bayan Sottile, orada her uyandıklarında yardım edemeyeceklerini fark ederek. “Son derece sevindirici.”