Bir apartman dairesi için teklifte bulundu. Daha sonra satıcı onun siyahi olduğunu öğrendi.

zenrcade

Active member
Atlantik'e bakan tepedeki Virginia Beach apartman dairesi tam olarak Dr. Raven Baxter dilemişti. Mermer bir şöminesi, özel bir fuayesi ve üç yatak odası ile üç banyosunda taç pervaz ve lambri gibi detaylar vardı.

749.000 dolarla bu da onların bütçesi dahilindeydi. İstenilen fiyatı teklif etti ve bu kabul edildi ve depozito gönderildi. Ve daha sonra, bu ayın başında hâlâ emanetteyken, komisyoncusu 17 Mayıs Cuma günü gece geç saatlerde kötü bir haber vermek üzere onu aradı.

Satıcı anlaşmadan çekilmek istedi.

Neden? “Sesindeki korkuyu ve inanmazlığı duyabiliyordunuz,” dedi Dr. Baxter'a baktı ve emlakçısının ona daha sonra söylediklerini hatırladı. “'Bunu sana nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum ama siyah olduğun için sana evi satmayacak' dedi.”

Pazarlamacı Jane Walker (84) beyazdır.

Bayan Walker yorum taleplerine yanıt vermedi. Bill Loftis, Dr. Baxters komisyoncusu şunları söyledi: “Müşterilerimizi riske atabilecek hiçbir şey yapamayacağımız için yorumumuz yok. [sic] İşlem.”

Durum birkaç saat sonra Dr. Baxter, 30, moleküler biyolog ve bilim iletişimcisi Dr. Bilim Maven koşusu Raven, X'teki bir gönderide olanları paylaştı. O kamu yayını 163.000 takipçiye ve diğerleri, konut sektöründe hakim olmaya devam eden önyargılara ve ayrımcılığı önlemesi gereken yasalara dikkat çekti, Dr. Baxter, nihai olarak kat mülkiyeti satın alma konusunda ilerlemek için adımlar attı.

İki federal yasa – 1968 Adil Konut Yasası ve çok daha eski olan 1866 Sivil Haklar Yasası – hem ev satıcılarının hem de emlakçılarının ev satışı sırasında ayrımcılık yapmasını yasaklıyor. Ancak konut aktivistleri, kırmızı çizginin yasaklanmasının üzerinden 50 yılı aşkın süre geçmesine rağmen ırk ayrımcılığının hala bir sorun olmaya devam ettiğini söylüyor. Washington merkezli kar amacı gütmeyen bir konut kuruluşları koalisyonu olan Ulusal Adil Konut İttifakı tarafından yapılan çok yıllık gizli bir soruşturma, emlakçıların yüzde 87'sinin ırk ayrımcılığı yaptığını ve müşterilere yalnızca çoğu komşunun aynı ırktan olduğu mahallelerdeki evleri gösterdiğini ortaya çıkardı. . Temsilciler ayrıca siyah alıcılarla çalışmayı reddettiler ve siyahi ve Latin kökenli alıcılara beyaz alıcılara göre daha az ev gösterdiler.

Sosyal medya paylaşımına yorum yapanların tavsiyesi üzerine Dr. Baxter, Virginia Adil Konut Ofisi ve ABD Konut ve Kentsel Gelişim Bakanlığı'na ayrımcılık şikayetinde bulundu. Ayrıca bir sivil haklar avukatıyla da temasa geçti.

“Twitter'da sormasaydım ve ne yaptıklarını bilen insanlardan yardım almasaydım, tüm hafta sonu panik içinde olurdum” diyen Dr. Baxter. “Bu benim ilk ev alımımdı. Sivil haklarımın ihlal edildiğini biliyordum. Yasadışı bir şeyler olduğunu biliyordum ama kimse ne yapacağını bilmiyordu.”

“Sandalyemde geriye düştüm.”

Dr. New York'taki Mt. Sinai Hastanesi için uzaktan çalışan Baxter, şu anda Alexandria, Virginia'da erkek arkadaşı 35 yaşındaki Dr. Ronald Gamble Jr., teorik astrofizikçi. İki yıl önce boşandıktan sonra çaresizce kendi evine sahip olmak istiyordu ve Dr. Gamble onu, uzun zamandır hayali olan sahile yakın bir ev bulmaya teşvik etti. Zamanını yeni evi ile NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde çalıştığı Washington D.C. arasında paylaştıracağına söz verdi.

Dr. Baxter, Virginia Beach'teki Zillow'daki apartman dairesinin listesini ilk olarak Mayıs ayı başında gördü ve ajan Wayne Miller ile iletişime geçti; o da kendisi için daireyi görmeyi ve FaceTime'da bir tur atmayı teklif etti.

Dr. Beyaz olan Bay Miller, Bayan Walker'ın temsilcisinin rehberlerden biri olarak görev yaptığı evi gezerken Baxter kamerasını kapalı bıraktı. Sanal tur Dr. Baxter ona bir teklifte bulunacak.

“Birçok karaktere sahip klasik bir ev. Kesinlikle çok güzel ve plaja yürüyerek ulaşabilirsiniz. Sanki bir pazarlık gibiydi” dedi. “Aslında görmeden teklif yaptım.”

İki hafta sonra, ev satışı emanete alındığında ve aynı gün ev incelemesi yapıldığında, Dr. Baxter ve Dr. Gamble, evi ilk kez şahsen görmek için Virginia Beach'e üç saatlik bir yolculuk yaptı. Bayan Walker tam çift ayrılırken geldi ve Bayan Walker'ın temsilcisi, Berkshire Hathaway RW Towne Realty'den Susan Pender, satıcıyı alıcıyla tanıştırdı.

Kısa bir süre sonra Dr. Baxter ve Dr. Bay Miller tarafından derlenen ve Dr. Gamble tarafından incelenen olayların zaman çizelgesine göre, Bayan Walker, Gamble evden uzaklaştığında temsilcisine evini siyah bir kişiye satmak istemediğini ve satışı iptal etmek istediğini söyledi. . Baxter, Haber'a bilgi verdi. Bay Miller yorum yapmayı reddetti ve Bayan Pender çok sayıda yorum talebine yanıt vermedi.

Ancak Dr.'a göre bundan sonra ne oldu? Baxter ve Dr. Kumar ve Bay Miller tarafından kaydedilen zaman çizelgesiyle desteklenen, her iki taraftaki emlakçıların ev alımını kurtarmak için tasarladığı bir dizi çılgın hamle.

Bayan Walker'ın temsilcisi Bay Miller'ı aradı ve ona Bayan Walker'ın ev satışından çekilmek istediğini söyledi. Bay Miller da, Bay Miller'ın komisyoncu olduğu 757 Realty'nin baş komisyoncusu Bay Loftis'i aradı ve tavsiye istedi.

Ne zaman Dr. Baxter o akşam Virginia Beach'teki bir otelde yatmaya hazırlanırken Bay Loftis'ten bir telefon aldı.

Telefonu hoparlöre açtı, böylece Dr. Görüşme sırasında otel odasında araştırması üzerinde çalışan Gamble, konuşmaya kulak misafiri oldu.

“Sandalyemde geriye düştüm” dedi Dr. Kumar. “Duyduklarıma inanamadım. Sivil haklar hareketinden sonra, Kovid'den sonra, George Floyd'dan sonra toplumun artık bu şekilde düşünmediğini düşünebilirsiniz. Ama 2024'te hâlâ öyle.”

Önümüzdeki 24 saat boyunca e-posta ve çağrı telaşı içinde Dr. Baxter'ın Haber tarafından kabul edildiği, kaydedildiği ve incelendiği Bay Miller ve Bay Loftis, olayların gidişatından duydukları dehşeti ve Dr. Baxter dışarı. Ayrıca satıcının isteğine rağmen ev satışının gerçekleşeceğine dair güvence verdiler.

Dr. gibi hemen herhangi bir ipucu vermediler. Baxter kendisini yasal olarak koruyabilir veya Adil Konut Yasası uyarınca ayrımcılık davası açabilir. Hem HUD'dan hem de Ulusal Adil Konut İttifakından temsilciler bunun ilk adımları olması gerektiğini tavsiye etti.

Cumartesi gece yarısından kısa bir süre sonra Dr. Baxter'dan sosyal medyaya. Meydan okurcasına “Bebeğim, ya evini ya da bloğunu satın alıyorum” diyerek paylaşımını sonlandırdı. BİRİNİ SEÇ.”

“Biz bu konuda ustalaştık”

Saatler sonra Bay Loftis, Dr. Baxter: “Pazarlamacının Race'i satın almak için pozisyonunu kullanması talihsiz bir durumdu. [sic] sürece dahil oldu” diye yazdı. “Görünüşe göre pazarlamacı kadının çocukları onun fikrini değiştirmiş. Talihsiz bir sorun olmasına rağmen, umarım satın alma işleminiz tekrar yoluna girer.”

Bay Miller Dr. Baxter, evi kaybetme konusunda paniğe kapıldığını söyledi. Bu konuşmada, evde yapılan incelemede 30 yıldan daha eski olan ve yükseltilmesi gereken bir klima sisteminin ortaya çıkmasına rağmen, satıcıyı evdeki her türlü onarım yükümlülüğünden muaf tutan bir Denetim Acil Durum İzin Eki imzalaması konusunda onu teşvik etti. . İki gün sonra Bay Loftis'in talimatı üzerine Bay Miller, Dr. Baxter, Virginia Fair Konut Şikayet Formunun bağlantısını içeren bir e-posta gönderdi.

Berkshire Hathaway RW Towne Realty'de kıdemli komisyoncu olan Jay Mitchell, bir e-postada hiçbir tarafın işlemden geri adım atmadığını yazdı. “Şirket olarak, kim sebep olursa olsun veya saldırıya uğrarsa, her türlü ayrımcılığı kınıyoruz. Tüm komisyoncularımız ve personelimiz, her türlü ayrımcılığı tanımak için tam olarak eğitilmiştir” dedi. Daha fazla soruya cevap vermek istemedi.

Warren E. Buffett'ın Berkshire Hathaway Energy'sine ait konut emlak şirketi Berkshire Hathaway HomeServices'in sözcüsü, RW Towne Realty'nin yalnızca Berkshire Hathaway adını lisanslayan bağımsız bir şirket olduğunu söyledi.

“Berkshire Hathaway HomeServices ve ana şirketi HomeServices of America, Adil Konut Yasasına sıkı sıkıya bağlı kalıyor ve hiçbir tür ayrımcılığa tolerans göstermiyor” diye ekledi.

Haberler'ın Bay Mitchell ile temasa geçmesinden kısa bir süre sonra Dr. Baxter, Berkshire Hathaway RW Towne Realty'nin CEO'su Barbara Wolcott'tan bir e-posta aldı.

“Korkunç derecede yanlış yönlendirilmiş satıcımızın eylemleri göz önüne alındığında, size bu e-postayı gönderme zorunluluğunu hissediyorum” diye yazdı. “Bu kişinin tutumunun Berkshire Hathaway RW Towne Realty, Susan Pender veya kuruluşumuz veya bölgemizdeki herhangi biri tarafından hoş görülmeyeceğinden emin olabilirsiniz.”

Telefonla ulaşılıp Berkshire Hathaway RW Towne Realty'nin satıcının davranışlarına neden tahammül edemediği sorulduğunda Bayan Wolcott, “Sorununu çözdük” dedi. Sadece ertesi gün düzeltildiğini bilin.” Başka soruları yanıtlamayı reddetti.

Dr.'un satışı Baxter'ın evinin bu yaz tamamlanması planlanıyor. Ancak konutta ayrımcılığa maruz kaldıklarına inanan Virginia sakinlerini destekleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan HOME of VA'nın savunuculuk direktör yardımcısı Brenda Castañeda, anlaşma gerçekleşse bile Adil Konut Yasası kapsamındaki haklarının hâlâ ihlal edilmiş olabileceğini söyledi. . Emlakçıların ayrımcılık yapmama konusunda yasal bir görevi vardır; bu, önyargılı davranmak konusunda ısrar eden satıcıları kendilerini temsil etmeyecekleri konusunda bilgilendirmeleri ve satıcının yumuşamaması durumunda satıştan çekilmeleri gerektiği anlamına gelir. Ancak ayrımcılığın başka yolları da var.

Bayan Castañeda, “Sadece fikrinizi değiştirip anlaşmayı sürdürerek ayrımcılığı ortadan kaldırabilir misiniz bilmiyorum” dedi ve her iki taraftaki emlakçıların eylemlerinin de ihlal teşkil edebileceğini ekledi. “Kişi, sivil haklarını kaybettiği ve ayrımcı bir ifadeden rahatsız olduğu için zarar görmüş olabilir.”

Şunları ekledi: “Dr. Baxter, işlem gerçekleşse de gerçekleşmese de zarara uğradı. Bunun insanlar için bir uyandırma çağrısı olmasını istiyoruz.”