Bir anne ve oğlu için, bir Brooklyn kütüphanesi üzerinden hayat

zenrcade

Active member
Ian Avileez yeterince kitap alamıyor. O kadar çok ki birinci sınıf öğrencisi üçüncü sınıf düzeyinde okuyor. “Onu bebek olarak okudum,” dedi annesi Miguelina Minier. Anaokulu öğretmeni Ian'ın geniş kelime dağarcığını sordu. “Ian neden ona öğretmediğim kelimeleri biliyor?” Kütüphanede yaşıyoruz, “dedi Bayan Minier.

Bu doğru. Bayan Minier ve oğlu, Sunset Park Kütüphanesi'nde ve 2023 yılında kütüphanenin üstündeki apartman kısmı ile açılan Brooklyn'deki dairelerde yaşıyor. Bu yerdeki ilk kütüphane 1905'te açıldı ve yıkıldığı 1970'e kadar sürdü. 1972'de açılan yeni bir tane, ancak zamanında çok sevgi aldı.

Bayan Minier iyi hatırlıyor. 20 yıldır mahallede yaşıyor ve gencinden beri kütüphaneye gidiyor. “Karanlık, çok, çok karanlıktı ve küçüktü” dedi. “Bazen aradıkları kitaplara sahip değillerdi.” Ceza adaletine ilgi duyduğunda, polis akademisinin sınavlarında referans çalışmaları görmek istedi. “Onlara sahip değillerdi,” diye hatırladı.

Oğlu doğduğunda, bina kırık bir klima sistemine ve sadece ikiye isim vermek için eski bir elektrik sistemine onarımlara ihtiyaç duyuyordu. Brooklyn'deki Halk Kütüphanesi gerekli işi karşılayamadı. Kâr amacı gütmeyen bir geliştirici olan Beşinci Cadde Komitesi, kütüphaneyi yenilemek ve 49 adet uygun fiyatlı yaşam alanını eklemek için bir araya geldi.

Binadaki yaşam için kalifiye olmak için, Bayan Minier, bölgedeki orta gelirin yüzde 30 ila 80'i arasında bir gelir elde etmek zorunda kaldı, bu da başvururken 86.380 ABD dolarıdı. Birimlerin sayısı, Bölüm 8'deki proje tabanlı bir sübvansiyon programından yararlanan sekiz daireden ve eskiden evsizliği yaşayan aileler ve insanlar için dokuz daireden oluşmaktadır.

“Bunun kütüphanede bir bina olacağını bilmiyordum,” diye hatırladı Bayan Minier. “Sadece kütüphaneyi yenileyeceklerini düşündüm ve hepsi bu. Ama sonra bina geldi ve dedim ki: 'Ah, buna başvurmak zorunda kaldım.' “

Bayan Minier ilk kez bir konut piyangosunda şansını denemedi. “38'den fazla uygulamam vardı. Ama bu olmalı. “60.000 başvuru sahibinden seçildi.

O ve oğlunun taşındığı dairenin iki yatak odası var. İlk kez 6 yaşındaki ve 34 yaşındaki çocuk kendi odaları var. “Hayal et,” dedi, “başka biriyle 33 yıllık yaşam ve kendi başına yer yok. Burası bir nimettir. “

1.350 $ | Sunset Park, Brooklyn

Miguelina Minier, 34

Meslek: Kâr amacı gütmeyen bir banka için ilişki yöneticisi

Popülerlik üzerine: Bayan Minier, yaptığı işle mahallede çok fazla insanla tanıştığından, tanınmadan dışarı çıkabilmesi nadirdir. “Sokakta her yürüdüğümde duyuyorum: 'Merhaba Miguelina. Merhaba, Merhaba, Merhaba – Başkan gibi, ”dedi gülerek.

New York'tan ayrılırken: Bayan Minier, kendisi ve Ian'ın yıllarca dairede kalacağını umuyor olsa da, bazen bir evde yaşamanın nasıl bir şey olduğunu merak ediyor. “Üzerinde ızgara yapabileceğim bir bahçeye sahip olmak istiyorum” dedi. “Oğlum bana bir trambolinin atlamasını istediğini söylüyor ve ona bunu vermek istiyorum.”

Dominik Cumhuriyeti'nde doğan Bayan Minier, United'a geldi Çocukken devletler ve yaşam koşulları her zaman sıkı olmuştur. “Yabancı bir ülkeden geliyorum,” dedi, “ve buraya geldiğinde kendinize yer yok. 13, 14 yaşında olmalarına rağmen, hala bir kuzen veya başka biriyle uyuyorlar. Ian, şükürler olsun, şanslı. Daha önce hiç sahip olmadığım bir şey var. Kendi alanı var. “

Sunset Park'ta doğan Ian, hayatının ilk yıllarında aşırı kalabalık dairelerde büyüdü. Bu yüzden onu hareketten heyecanlandırmak için kendi odasını almak yeterliydi – ve bu aşağıdaki kütüphaneyi öğrenmeden önceydi. “Daha sonra geldi,” dedi Bayan Minier. “Kütüphane açıldığında, kiracılar için kütüphanede bir tur yapma fırsatımız oldu. Bunu gördüğünde ona açıkladım: “Kütüphaneyi ilk gören biziz çünkü yaşıyoruz.” 'Ah, anne. Aman Tanrım, Aman Tanrım! “”

Ian olsaydı, o ve annesi her gün kütüphaneye gitti. “Ben şu:” Bugün değil, Ian, Annem yorgun – hadi başka bir gün gidelim, “dedi Bayan Minier. Yine de haftada en az üç kez yapıyorlar.

Bayan Minier Ian'ı arada sırada okur, ancak bugünlerde esas olarak “Pete the Cat” serisi ve “Sağırınızın Otobüsü Sürmesine İzin Verme” gibi favorilerden!

Oğlu okuldayken, Bayan Minier kendi zamanını kütüphanede geçirir. Evden çalışıyor ve kütüphanenin çalışma odalarına erişmek yararlı.

“Şarj cihazlarınız var,” dedi, “bağlanabileceğiniz Wi-Fi var ve hatta cihazınızı bağlayabileceğiniz fişleriniz var. Şahsen benim için kütüphane çok şey ifade ediyor. Personel hepsi çok, çok yararlı. Sizden her kaynağı, her şeyi istersiniz ve yardımcı olacaksınız. “

Bayan Minier, birçoğu mahallede yaşayan girişimci kadınlar için çalışan kar amacı gütmeyen bir banka için çalışıyor. “Yaptığım iş, bazen trende gördüğümüz insanlara odaklanıyor, Churros satan veya çikolata satıyor ya da bazen onları mango ve benzeri satan sokakta görüyorlar. İşletmenizi başlatmanıza yardımcı olmak için küçük bir kredi harcıyoruz. “

İşin en iyi yanı, komşularınızdaki değişikliktir. “Bana bir SMS yazıyorsanız ve 'Hey, Miguelina, bak, şimdi kendi churros'um var -karrenim', mutlu olacağım çünkü benim gibi başka bir ülkeden geldiğin ve başka bir ülkeden elde edebileceğiniz bir şeyi başarabileceğin bir şey başarabilirsin bir şey başardı. “”

Bayan Minier ve oğlunun sunduğu sadece Wi-Fi ve kitaplar ve sessiz alan değil. Ayrıca gurur duyuyor. Yakındaki bir itfaiye istasyonuna sınıf arkadaşlarıyla yakın zamanda yapılan bir gezi üzerine Ian, kütüphaneye işaret etme fırsatı buldu. “Bunu tüm arkadaşlarına söyledi:” Burada yaşıyorum. Kütüphanede yaşıyorum. “”

Üst katta onlara, denediği her kitap için bir rafa sahip kendi odası olduğunu söyledi.