30 yıl sonra San Francisco'da ölümcül bir altın

zenrcade

Active member
Valerie Sobel-Twain, evini bulduğu anı hatırlıyor. 1994 yılında üniversiteden sonra Bay Area'ya yeni döndü ve hem tanıdık hem de değişen bir şehre katıldı. Babası yakın zamanda ölmüştü ve annesiyle birlikte yaşadı, bu da alamadığını bildiği geçici bir düzenleme. Kendi alanına ihtiyacı vardı, ancak o zaman internet kullanıcısından önce, kaldırımı yenmek, bülten tahtalarını taramak ve kiralık makamlardan bağlayıcıları çevirmek için bir yer bulması gerekiyordu.

Fark etmeden önce San Francisco'daki San Francisco'da otururken saatler geçirdi: Noe Vadisi'nde üç yatak odalı kiralama kontrollü bir daire, aylık 1.250 $ karşılığında, yıllık artışlar yaşam maliyetinin sadece yüzde 1'ini sınırladı. Bir oda için payınız Hareket ettiğinde ayda 375 dolardı.

“Makul görünüyordu, bu yüzden kendimi donattım” dedi. “Ve ortaya çıktığı gibi, oda arkadaşlarım ve ben birbirimizi Vassar'dan tanıyorduk.”

Bu bağlantı anlaşmayı mühürledi. İçeri girdi ve hayatının bu eve ne kadar derin bağlanacağını hiç hayal etmedi. Zamanla, ilk kez yeni bölümlere taşındığı oda arkadaşları, ancak Bayan Sobel-Twain'in ayrıldıklarında sürprizine, ev sahibi ismini kira anlaşmasına koydu.

“Sonsuza dek kilitlendim,” dedi gülerek.

Şimdi, 30 yıl, 13 oda arkadaşı, iki kocası (biri evde ölen) ve daha sonra bir çocuk Bayan Sobel-Twain hala orada.

“Gitmek için hiçbir neden yok,” dedi. “Başka bir şey kiralamayı veya almayı göze alamayız.

Şimdi su ve çöp de dahil olmak üzere 2.211 $ karşılığında, üç odalı bir odanın 6.000 dolardan fazla kiralayabileceği ve 2 milyon dolara ev satabileceği bir çeyrekte mutlak bir hırsızlıktır.

$ 2.211 | Noe Valley, San Francisco

Valerie Sobel-Twain, 55

Meslek: Hemşire

Mahallenin soylulaştırılmasında: “Bazen biraz değerli,” dedi ve devam etti. “Buradan satın almak imkansız.

Uzun zamanlı bir halk sağlığı çalışanı olduğunda: “İş yerinde hizmet ettiğim şehirde yaşayabileceğim benim için çok özel.

1.200 metrekarelik bir alana sahip olan daire, tarihle dolu uzun ve yoğun bir alandır ve şimdi 11 yaşındaki çocuğu Miles Twain ile paylaşıyor. Koridorları sanat ve posterler, ilk günlerinden kalma kalıntıların bir karışımı ve canlı yeni mil eklemeleriyle kaplıdır. Bazı köşeler 1994'ten beri kalp olarak sahip olmadığı parçaları tutar. Çocukluğa ek olarak, diğerleri Miles'ın sürekli gelişen tadına göre çizimleri gösterir.

“Her yatak odasında yaşadım,” dedi Bayan Sobel-Twain. “Küçük olanla başladım ve sonra yavaş yavaş açıldım.” Ama şimdi en büyük olan mil – sokak manzaralı büyük ön yatak odası. Kitap rafları ve sanat projeleri, oyuncaklar ve oyunlar, gerçek bir harikalar diyarı ile doludur.

Koridorun yarısı, iki bölümden oluşan bir banyo – Küvet ve salonun bir tarafındaki lavabo, diğer tarafta ayrı bir su dolabında tuvalet, eski San Francisco dairelerinin tuhaflığı. Doğal ışıkta yıkanan mutfak, rahat bir yemek sonu için yeterince büyük, ancak evin gerçek kalbi oturma odası. Körfezin nefes kesen manzarasına küçük bir güverte açılır, sabah güneşi şehrin büyük bir bölgesinde ve suyun üzerinden uzanır.

Miles, “En sevdiğim aktivite güvertede oturup ödevimi yapmak.” Dedi. “Ya da sadece oturma odasında annemle takıl.”

Daire geleneksel bir yemek odası eksik olduğundan, kanepede, bazen televizyonun önünde yemekler meydana gelir. Size katılma, yaşam alanında mücadele eden evcil hayvan kaplumbağası Apollo'dur.

Bununla birlikte, dairenin zorlukları var.

Sobel-Twain, “Aynı anda tost yapamaz ve mikrodalgayı kullanamazsınız,” dedi Bayan Sobel-Twain. “Ya da kahve yapın ve saçınızı kurutun.

Eski kablolama kısıtlamalar anlamına gelir ve modern olanaklar kıt bulaşık makinesi, ünitede çamaşır yıkamak kalır. Bunun yerine, Bayan Sobel-Twain bir sorun bypass geliştirdi: taşınabilir bir çamaşır makinesi, bir spin kurutma makinesi ve kiler koyan daha küçük bir kurutma makinesi, görevi yapan bir patchwork sistemi. Eksik olan uzun koridor, bunun yerine bir uçtan diğerine uzanan ve sıcak, eğlenceli bir ortam atan renkli telli ışıklarla parlıyor.

Ancak, konum tüm tuhaflıklar için oluşturur. Restoranlar ve dükkanlar, Noe Vadisi ve eğimli sokaklardaki kaldırımları sıraya koyuyor ve şehrin şehir merkezindeki en popüler ve çelişkili nefes kesici manzaralardan biri olan Mission Dolores de dahil olmak üzere parkların bir dokunuşu.

Miles, “Yokuş yukarı, sonra yokuş aşağı ve sonra tekrar yokuş yukarı,” dedi. (22. Sokak Kilisesine San Francisco'nun en dik bloklarından biri yakındaki bir meydan okuma.)

“İhtiyacımız olan her şey erişilebilir,” dedi Bayan Sobel-Twain. “Misyona yakınız, Castro'nun eşcinsel Mekke.” Miles daha gençken, doğrudan tepeden aşağı Harvey Milk Sivil Haklar Akademisi'ni ziyaret ettiler. Şimdi özel bir okula gidin, ancak mahalle oyun alanınız olmaya devam ediyor.

Otuz yıl sonra, Bayan Sobel-Twain yerdeki her gıcırtıyı, pencerelerdeki her taslağı, aynı anda çok fazla cihazı ele almayı reddeden her kalıcı devre bilir. Sadece yaşamak için bir yer değil, onunla birlikte yaşayan bir yer, her bölümde, her kayıp, her aşk.