Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 1 kontratlı işçi alacak

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 1 kontratlı işçi alacakYurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından: KONTRATLI BİLİŞİM ÇALIŞANI ALIM İLANI

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda tam vakitli olarak istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Kararında Kararname’nin ek 6 ncı unsuru ve 31.12.2008 tarihindeki ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi Süreç Ünitelerinde Kontratlı Bilişim İşçisi İstihdamına Ait Temel ve Yordamlar Hakkında Yönetmelik kapsamında Tablo-1’de belirtilen 1 durum için kontratlı bilişim işçisi alınacaktır.

* Aylık brüt kontrat fiyatı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü hususunun (B) bendine nazaran istihdam edilenler için belirlenen mukavele fiyat tavanının Tablo-1’de belirtilen katsayı ile çarpımı kararı bulunacak fiyat olacaktır. Fakat Başkanlık, bu meblağın altında mukavele düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.


İlanlardan anında haberdar olabilmek için Android ve IOS uygulamalarımızı indirip bildirimleri açabilirsiniz. .

I. MÜRACAAT ŞARTLARI

A. GENEL ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci hususunda sayılan genel kuralları haiz olmak.

2- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış, askerliğe ait yükümlülüğünü yerine getirmiş yahut imtihan tarihi prestijiyle en az bir sene daha askerliğini tehir etmiş olmak.

3- Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine, temsil kabiliyetine, analitik düşünme ve süratli sorun çözme yeteneğine sahip olmak.

4- Ağır iş temposuna ayak uydurabilmek ve kadro çalışmasına yatkın olmak.

5- Başkanlıkça talep edilmesi halinde, sertifika istenmeyen fakat bilgi sahibi olunması beklenilen konularda daha evvel çalışılan işyerlerinden ilgili hususta çalıştığını gösterir referans mektubu getirmek.

B. ÖZEL ŞARTLAR

1. Yazılım Uzmanı

a) Dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik kısımlarından, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren kısımları ile istatistik, matematik ve fizik kısımlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

b) Bilgi süreç ünitelerinde, (kamu yahut özel sektör) yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin idaresi konusunda en az 3 yıllık mesleksel deneyime sahip olmak. (Mesleki deneyimin belirlenmesinde; bilişim işçisi olarak 657 sayılı Kanun’a tabi takımlı yahut birebir Kanun’un 4 üncü unsurunun (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Kararında Kararname’ye tabi kontratlı statüdeki hizmetler ile özel kesimde toplumsal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle emekçi statüsünde bilişim işçisi olarak geçtiği belgelenen hizmet mühletleri dikkate alınır)

c) Bilgisayar etraf ünitelerinin donanımı ve kurulan ağ idaresi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmak kaydıyla yeni programlama lisanlarından en az ikisini bildiğini belgelemek.

ç) .NET/C#/ASP.NET üzerinde gerçekleştirilen kurumsal projelerde en az 3 yıl tecrübeli olduğunu belgelemek.

d) Uygun derecede .NET/C#/ASP.NET ortamında yazılım geliştirme bilgi ve maharetine sahip olmak.

e) Konfigürasyon/Değişiklik İdare Araçları (GIT, TFS) hakkında deneyime sahibi olmak.

f) Katmanlı mimari kullanarak yazılım geliştirme deneyimine sahip olmak.

g) MSSQL bilgi tabanı ile entegre uygulama geliştirme deneyimine sahip olmak.

ğ) T-SQL yahut PL/SQL, Stored Procedure ve Function hususlarına hakim olmak.

h) Objeye Yönelik prensipler, Test Güdümlü Programlama, Object Relational Mapping (ORM) çerçeveleri ve Tasarım Şablonları (Design Patterns) hakkında bilgi sahibi olmak.

ı) Geniş ölçekli hayli katmanlı (web tabanlı) uygulama geliştirme, Windows Servisleri ve Web Servisleri (SOAP, WCF, WSDL, XML, XSLT, XSD) ve web teknolojileri (HTML, CSS, Javascript, AJAX, JQuery) hususlarında deneyim sahibi olmak.

i) Dokümantasyona ehemmiyet vermek ve bunu nizamlı olarak yapabilmek.

j) Tercihen DevOps, Continuous Integration ve Continuous Delivery süreçlerinde deneyim sahibi olmak.

k) Tercihen Asp.Net Zero Framework hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmak.

II. MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

III. MÜRACAAT HALİ VE MÜRACAAT DOKÜMANLARININ TESLİM YERİ

1- Müracaatlar, e-Devlet (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım) ve Meslek Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden çevrim içi yapılacak olup, 05 Aralık 2022 Pazartesi saat 09.00’da başlayacak ve 19 Aralık 2022 Pazartesi saat 18.00’de sona erecektir.

IV. MÜRACAATLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

1- Müracaat kurallarını sağlayan adayların KPSS puanlarının yüzde yetmişi ile yabancı lisan puanlarının yüzde otuzunun toplamı temel alınarak yapılacak sıralamaya nazaran en yüksek puanlıdan başlanarak, ilan edilen her bir durum sayısının on katına kadar aday imtihana çağrılır. Bu sıralamaya bakılırsa son sırada birebir puana sahip birden çok adayın bulunması halinde, bu şahısların tamamı imtihana kabul edilir. KPSS puanı olmayan yahut evrak ibraz etmeyen adayların KPSS puanı 70 olarak kabul edilir.

2- Adaylar, ilan edilen durumlardan yalnızca birini tercih edebilecektir.

3- Müracaat için gerekli evrakların eksik olması ya da yetersiz bilgi içermesi durumunda yapılan müracaat kabul edilmeyecektir.

4- Müracaat kıymetlendirme sonuçları Başkanlık internet sitesinden duyurulacak olup, adaylara ayrıyeten yazılı bildirim yahut tebligat yapılmayacaktır.

5- Müracaat kıymetlendirme neticelerina, sonuçlarının duyurulmasından itibaren 3 iş günü içerisinde yazılı olarak itiraz edilebilir. Müddetinde yapılmayan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazlar, itiraz müddetinin bitiminden itibaren 2 iş günü içerisinde kıymetlendirilerek sonuçlandırılacak ve ilgililere yazılı olarak bildirim yapılacaktır. İtirazlar sonucunda listelerde değişiklik olması durumunda kelam konusu değişiklikler en geç 1 iş günü içerisinde Başkanlık internet sitesinden duyurulacaktır. Güncellenen listeler ile ilgili olarak adaylara ayrıyeten yazılı bildirim yahut tebligat yapılmayacaktır.

V. İMTİHANIN HALİ VE İMTİHAN KONULARI

1- İmtihan, yazılı ve kelamlı olarak yapılacaktır.

2- İmtihan hususları, mesleksel bilgiler ve başvurulan konumun uzmanlık bahislerine uygun olarak bu ilanın “B. ÖZEL ŞARTLAR” kısmında tanımlanan her bir durum için belirtilen tüm hususlar ve konulardır. Yazılı imtihan 100 puan üzerinden kıymetlendirilir.

3- Kelamlı imtihanda adaylar imtihan komitesinin her bir üyesi tarafınca;

a) Konuma ait bilgi seviyesi (50 puan),

b) Genel kültürü ve genel yeteneği (15 puan),

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tavır ve davranışlarının bakılırsave uygunluğu (15 puan),

ç) Özgüveni, tabir yeteneği ve inandırıcılığı (10 puan),

d) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan)

konularında toplam 100 tam puan üzerinden kıymetlendirilir.

4- Kurul üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların kelamlı imtihan puanı tespit edilir. Kelamlı imtihanda 100 puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

5- Kelamlı imtihana katılmaya hak kazandığı biçimde ilan edilen imtihan tarihinde imtihana katılmayan adaylar, imtihana katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

6- İmtihan yeri ve tarihleri Başkanlık internet sitesinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıyeten yazılı bildirim yahut tebligat yapılmayacaktır.

VI. İMTİHAN SONUÇLARININ KIYMETLENDİRİLMESİ VE İTİRAZ

1- Her bir adayın yazılı ve kelamlı imtihan puanlarının aritmetik ortalaması hesaplanarak sonuncu muvaffakiyet puanları belirlenir. Kesin muvaffakiyet puanı 70 ve üzeri olan adaylar en yüksek puandan başlayarak sıralanır ve her bir konum için ilan edilen konum sayısı kadar asıl ve en çok bir katına kadar yedek aday belirlenir. Sonuncu muvaffakiyet puanı eşit olan adaylardan yazılı imtihan puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır. Son muvaffakiyet puanı 70’in altında olan adaylar ise başarısız sayılır.

2- İmtihanda en az 70 puan almış olmak asıl ve yedek aday sıralamasına giremeyen adaylar için rastgele bir hak teşkil etmeyecektir.

3- İmtihan neticelerina itirazlar, sonuçların duyurulmasından itibaren 2 iş günü ortasında dilekçe ile Başkanlığa yapılacaktır. Müddetinde yapılmayan itirazlar sürece alınmayacaktır.

4- İmtihan kararınun katılaştığı ilan tarihinden itibaren bir yıl ortasında rastgele bir niçinle boşalan konumlara, muvaffakiyet puan sıralamasına nazaran belirlenen yedek adaylar içinden atama yapılarak kontrat imzalanabilecektir.

BAŞKANLIK İRTİBAT BİLGİLERİ

Adres : Oğuzlar Mah. Mevlana Bul. No: 145, 06520 Balgat-Çankaya/Ankara

E-posta : [email protected]

İnternet Sitesi : www.ytb.gov.tr

Telefon : +90 312 218 42 40