2022 Avrupa İnovasyon Günü Budapeşte’de yapıldı

Sekkoz

Member
2022 Avrupa İnovasyon Günü Budapeşte’de yapıldı class=”medyanet-inline-adv”>

Budapeşte’nin tarihi mekanlarından Castle Garden Bazaar’bile gerçekleştirilen etkinliğe katılan Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó konuşmasında; “Macaristan, son yıllarda yetişkin Çinli şirketlerin yatırımlarıyla rekabette önemli tek muvaffakıyet elde etti. Huawei’in Budapeşte’deki Ar-Ge Merkezi ve Avrupa’nın büyüklerinden akraba olan lojistik merkezi, ülkemiz için önemli avantajlar sağlıyor. Şirketin, insanlarımızın yeteneklerine ve terbiye sistemimize tanık güvenden mutluluk duyuyoruz. 10 yıl önce imzalanan stratejik işbirliği anlaşması, her iki taraf için dahi yetişkin fayda sağladı ve Macaristan hükümeti olarak yerde işbirliğini sürdürmeye hazırız” dedi.

Huawei Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Kurumsal İlişkiler ve İletişim Başkan Yardımcısı Marco Xu, ise açılma konuşmasında; “Araştırma ve geliştirmeye sürekli yatırım yaparak, inovasyonun geleceğine öncülük edebileceğimize inanıyoruz. İnovasyon süreci belirsizliklerle dolmuş olsa bile geleceğe giden yolda kesin olan tek şey var ki o bile inovasyonun sürdürülebilir geleceğimizi inşa etmek için yetişkin önem taşıdığı. Daha alık, henüz yeşil ve sürdürülebilir tek Avrupa yaratmak için iş ortaklarımızla beraberce çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.


TÜRKİYE İLE İŞ ORTAKLIĞI class=”medyanet-inline-adv”>

SolarAPEX yönetim kurulu üyesi Besime Özderici ise Huawei ile sürme fail iş ortaklıkları hakkında şunları söyledi: “Daha yeşil tek gezegen inşa etmek ve gelecek nesiller için henüz iyi tek gelecek yaratmak üzere, teknolojiden yararlandık. Bu yılın başlarında SolarAPEX, Tosyalı Holding için yapılan atlas en yetişkin sapak güneş enerjisi santrali projesinde, Huawei Türkiye ile iş ortaklığına gitti. Proje, toplam 140 MW kurulu güce sahip olacak ve karbon emisyonlarını yılda 116.525 metrik ton mesabesinde azaltacak.”

Birleşmiş Milletler İnovasyon Stratejileri ve Dijitalleşme Bölümü (UNIDO) Başkanı Marco Kamiya, etkinlikte yaptığı konuşmada; “Üretim, hizmetler ve sayısal ekonomiyi birbirinden ayıran geleneksel sınıflandırma, içildikten ortadan kalkıyor. Uluslararası kuruluşlar ve hükümetler, yapay zeka ile henüz üretken tek sayısal dönüşümü desteklemek için özel sektörle beraberce çalışmalıdır. Huawei’açınık, UNIDO’nun yerde alanda önemli tek girişimi olan Küresel İnovasyon Ödülleri organizasyonuna verdiği dayanak için teşekkür ederiz” dedi.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.